Astricin toteuttamista varten kerätään parhaillaan rahaa Kickstarter-joukkorahoituskampanjan kautta. Idean takana on Honkongissa asuva Adrian Khan. Hän kertoo, että ajatus takista, jonka sisällä voisi kuljettaa moottoripyörän peitettä sai alkunsa siitä, että monet motoristit ajavat pyörillä, joissa ei ole sivulaukkuja tai takalaukkua. Tällöin heillä ei myöskään ole mitään paikkaa, mihin varastoida moottoripyöränsä peitettä.

Astric-takin selässä on säilytystila peitteelle pakkauksineen. Samalla peite toimii eräänlaisena selkäsuojuksena?

Rahoituskampanja on alkanut 8. päivänä helmikuuta eli torstaina, ja se on tähän mennessä kerännyt 1377 dollaria tavoitellusta 19 956 dollarin summasta. Kampanjaa on jäljellä vielä tätä kirjoitettaessa 27 päivää.

Peite pakkauksineen takin selkätilassa.

Kampanjan kautta takin ja peitteen saa 168 dollarin hintaan. Kaupan hinta molemmat sisältävälle paketille on aikanaan 338 dollaria. Sekä takkia että peitettä saa eri kokoisina kuskin ja pyörän mukaan. Toimitusten arvioidaan alkavan tämän vuoden huhtikuussa ja tuotteet postitetaan kaikkialle maailmassa.

Peitettä varten mukana tulee kokoonpuristuva pakkaus, jolla se mahtuu pieneen tilaan.

Peite pyörän päällä.

Takki on valmistettu 600 denierin nailonista ja lisäksi sisäpuolella on tikattu puuvillakangas. Näiden pitäisi yhdessä vastata noin 1,1 millimetrin paksuista nahkaa. Takki ei siten valmistajan mukaan korvaa varsinaista ajoasua, mutta se on kuitenkin turvallisempi kuin tavallinen ei-mp-ajokäyttöön suunniteltu takki.

Takin voi myös säilyttää peitteen alla.

Käsittääksemme takilla ei ole CE-hyväksyntöjä. Idea on joka tapauksessa mielenkiintoinen, sillä varsinkin sport-pyörissä on niukasti säilytystilaa tai sitä ei ole ollenkaan, joten jos pyörää säilyttää kadulla, niin peite kulkee aina mukana. Samoin se on mukana, kun on reissun päällä ja haluaa suojata pyörän sateen tai jonkin muun asian takia.

Huolettomasti perillä.

Aiheesta lisää Kickstarterissa. Katso myös alla video Astric-peitteen ja takin toiminnasta.