Techcrunchin edustaja koekäytti LiveMapin kypärän proton tammikuussa Las Vegasin kuluttajaelektroniikkamessuilla. Silloin kypärän leukaosaan oli asennettu pieni dataprojektori, jonka kuva heijastettiin visiirin sisäpuolella keskellä visiiriä olevalle erilliselle läpinäkyvälle screenille. Lopullisessa versiossa projision pitäisi tapahtua suoraan visiiriin ilman erillistä screeniä.

LiveMapin ohjelmisto ohjaa heijastusnäytön toimintaa, projisoi suunnat, kartat ja viestit kypärän visiirille.

LiveMapin osien sijoittelu.

LiveMapin osien sijoittelu.

LiveMapin perustaja on venäläinen Andrew Artishchev, ja hänen mukaansa yrityksen valuuttapuoli on niin hyvässä kunnossa, että kypärä Hudeineen saadaan sertifioitua Amerikan markkinoille sekä tuotanto käyntiin.

LiveMap ei ole ollenkaan yksin tulossa näille markkinoille. Kilpailijoita ovat mm. jo kerran konkurssin tehnyt Skully, joka tekee paluuta, ja BMW, joka jo pari vuotta sitten ilmoitti tekevänsä HUD-kypärän, mutta sitä ei toistaiseksi ole näkynyt markkinoilla. Lisäksi uusia kisaajia ovat CrossHelmet ja headsUp. Jutun lopussa linkit näiden viimeisimpiin saavutuksiin.

LiveMapissa laajennetun todellisuuden heijastusnäyttökuva heijastetaan visuaalisesti kauemmas kuin kilpailijoissa.

Unohtaa ei myöskään kannata kotimais-amerikkalaista Nuvizia, joka on jo olemassaoleva tuote. Se eroaa muista sikäli, että se kiinnitetään kypärän ulkopuolelle leukaosaan, ja näyttönä toimii erillinen pieni screeni.

LiveMapin tuotannon pitäisi alkaa tänä vuonna, ja sen saa varattua itselleen normaalia alemmalla hinnalla, lisätietoja valmistajan kotisivuilta.

Kypärässä käytetään Navteqin karttoja, ja sen käyttöjärjestelmä on Android-pohjainen. Kypärään tulee puheohjaus. Lisäksi se sisältää eteenpäin kuvaavan videokameran ja Bluetooth-yhteyden. Navigointiominaisuus on jo näissä itsestäänselvyys.

Heijastusnäytön kuvat kypärän visiirillä. Toivottavasti kuva on keinotekoinen, sillä nopeus, jolla risteykseen oltaisiin menossa, on melkoinen.

Mikä erottaa LiveMapin toimintaa muista on se, että kuva projisoidaan "kauemmas" näkökentässä, jolloin katseen suuntaa ei tarvitse lainkaan muuttaa. Visiirille heijastuva kuva on läpinäkyvä, joten sen ei näin projisoituna pitäisi häiritä näkökentässä millään tavalla.

Katso video LiveMapin ominaisuuksista ja toimintaperiaatteesta alla.

Aiheesta aiemmin:

Fenix AR: uusi 360° älykypärä heijastusnäytöllä ja videokameralla - Skullyltä

CrossHelmet: heijastusnäytöllä varustettu älykypärä toimii kuin hävittäjälentäjän vastaava

Taas uusi heijastusnäyttö kypärääsi - headsUP, pelkkää rahastustako? 

BMW:ltä heijastusnäytöllä varustettu mp-kypärä

Kestotestissä: Nuviz, kypärään tarkoitettu heijastusnäyttölaite - onko hinnalle katetta?