Tässä haasteen toteuttamisen kolmiportaiset ohjeet:

"1. Ensiksi: istu ajoneuvosi joko ohjauspyörän tai -tangon taakse ja aloita sillä, että tutustut ohjaustangon - yleensä vasemmalla puolella sijaitsevaan "viikseen", tai katkaisimeen moottoripyöräsi ohjaustangon vasemmalla puolen. Kun saat voimakkaan inspiraation, kokeile kytkimen toimintaa tahdikkaasti ja hienostuneesti. Jollet ole aivan varma siitä, miten se toimii, mene ajoneuvosi etu- tai takapuolelle. Oranssin valon pitäisi kytkeytyä päälle ja pois, päälle ja pois, ikään kuin vilkkuen. Tämän vuoksi sitä kutsutaan "vilkkuvaloksi" tai "vilkuksi".

2. Haaste no 1. on tarkoitettu opeteltavaksi ensimmäisenä päivänä. Uusi päivä, uusi haaste, haaste no 2. Tämän tarkoituksena on ottaa käyttöön haaste no 1. ajon aikana. Heille, jotka ovat vähemmän urheita tai uskalikkoja, toistakaa haastetta no 1. kunnes erillistä ajattelua toiminnan toteuttamiseksi ei enää tarvita.

Urheimmat voivat ottaa mukavan ajoasennon autossaan tai moottoripyörässään (muista: ettet tulisi yllätetyksi, laita puhelimesi äänettömälle moodille). Älä myöskään unohda laittaa kiinni turvavyötä tai mikäli olet lähdössä moottoripyörällä, kypärää päähäsi.

Sen jälkeen voit käynnistää ajoneuvosi, ja lähteä matkaan. Voit lopultakin ajaa vapaasti, ja ajomatkasi aikana, kun vaihdat kaistaa, ohitat jonkin ajoneuvon, kun tulet risteykseen tai / ja liikenneympyrään ennakoi liikkeesi ja osoita aikomuksesi muille tienkäyttäjille manipuloimalla sitä "viikseä" tai kytkintä/katkaisijaa/painiketta, jonka käyttöä opettelit haaste 1:sessä. 

Voit tehdä tätä harjoitusta liikenteessä tai esimerkiksi ison teollisuuslaitoksen tai kauppakeskuksen parkkipaikalla aukioloaikojen ulkopuolella ajaessasi (vähemmän vaarallista virheiden varalta).

3. Lopuksi haasteen kolmas -ja lopullinen osa muodostuu siitä, että toteutat käytännössä Haaste Kakkosta kokonaisen viikon. Näiden 7 päivän lopuksi aivosi ovat integroituneet, ja tekemisestä tulee automaatio kaikkien meidän iloksemme.

Nyt vain ota haaste vastaan, toteuta ja se ja hyviä ajoja sinulle!"

Haasteeseen voit tutustua myös Morbihanin santarmilaitoksen Facebook-sivulla.