Useimmat meistä ovat pelanneet jossain peliluolassa tai tivolissa moottoripyörävideopelejä, joissa voi oikeasti kavuta moottoripyörän selkään ja päästä heti ajotositoimiin. Kokemuksen siirtäminen kotiin ei ole mikään helppo tehtävä, mutta vaikuttaa siltä, että se on onnistumassa. Lean GP hakee - näköjään vielä menestyksekkäästi - joukkorahoitusta Kickstarterista ja on jo onnistunut ylittämään tavoitteensa.

Lean GP -simulaattorin takana on havainto siitä, että moottoripyöräpeleistä pitäviltä puuttuu kunnolliset ohjaimet. Autopelien pelaajillla on jo saatavilla jos jonkinlaisia vaihtoehtoja, joissa on istuimia, ohjauspyöriä, polkimia; rakenteita, jotka saavat aikaan varsin realistisen autolla-ajoympäristön omaan kotiin.

Kallisteluajoa 2d-versiona.

Kallisteluajoa 2d-versiona.

Tämä idea sai LeanGP:n väen suunnittelemaan simulaattorin, joka mahdollistaisi aivan uudenlaisen tavan ja mahdollisuuden nauttia vaikkapa MotoGP-peleistä kotona.

Itse "pelimoottoripyörä" on täysin säädettävä, taitettava ja kevyt moottoripyörä, joka on yhteensopiva kaikkien platformien kuten PlayStation 4:n, Xbox Onen ja PC:n sekä tietysti virtuaalitodellisuuslasien kuten  Oculus Rift, HTC Vive ja PlayStation VR kanssa. Laite on Plug-and-play, joten liittimet kiinni ja menoksi. Kuski voi hypätä virtuaalitodellisuuslaseineen LeanGP:n selkään ja antaa palaa sekä ajaa kolmiulotteisesti!

Itse laite.

Itse laite.

Tätä kirjoitettaessa LeanGP Simulator on jo saavuttanut rahoitustavoitteensa 24 759 dollaria, 20 040 euroa. Se on saanut kokoon jo 47 147 taalaa eli 38 160 euroa, ja sillä on kampanjaa jäljellä vielä 24 päivää. Yritys, joka LeanGP:tä tekee, on espanjalainen, joten kohtuuhintaan (tätä kirjoitettaessa 899 eurolla)  saattaa vieläkin päästä LeanGP-simulaattorin omistajaksi, jahka hanke toteutuu, ja tuotteita aletaan lähettää tilaajille. Sen pitäisi tapahtua kesäkuussa 2018.

Virtuaalilasit ja pelikone pitää tietysti olla omasta takaa.

LeanGP:n Kickstarter-sivustolle pääset tästä. Katso video laitteesta alla. Kickstarter-sivulta löytyy lisää videoita.