Kaipanen oli EMX300-luokan kahden erän yhteistuloksissa 31:s Valkenswaardin hiekkaradalla. Lauantaina ajetussa ensimmäisessä erässä hyvinkääläinen oli 21:s, eli yhden sijan päässä EM-pisteestä. Sunnuntaina ajetussa toisessa erässä Kaipanen oli 28.

Lauantaisessa aika-ajossa oli mukana 50 kuljettajaa, joista 40 pääsi eriin. Kaipanen oli 27:ksi nopein.

- Minulla oli sinänsä hieno fiilis ja oli kiva päästä ajamaan pari päivää kansainvälistä kisaa. Sijoitukseni eivät olleet hyviä, Kaipanen kertoi.

- Hollannissa oli poikkeuksellinen keli. Maa oli lauantaiaamuna valkoisena lumesta. Vaikka lumi hävisi radan pinnasta, oli rata paikoitellen jäässä ja öisin oli pakkasta. Osa rataa oli puolestaan erittäin märkä. Keskittyminen meni vääriin asioihin, kun sormeni palelivat.

Mikael Kaipanen. Kuva FCR Finland Motorsport.

Mikael Kaipanen. Kuva FCR Finland Motorsport.

EM-avauksen voitti belgialainen Greg Smets, joka oli ykkönen kummassakin erässä. Britti Brad Anderson aloitti mestaruuden puolustamisen kakkossijalla. Kolmas oli hollantilainen Mike Kras.

- Kärki ajaa älytöntä kyytiä. Ja ihan kunnolla saa vetää, jos haluaa pisteille.

Valkenswaardissa avattiin myös EMX125-luokan EM-sarja. Suomalaisista parhaiten onnistui Emil Weckman, joka ajoi neljänneksi. Mauno Nieminen oli 24:s, mutta Wiljam Malin jäi ilman pisteitä.

EMX300-luokan EM-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Espanjassa. Samassa yhteydessä käynnistyy suomalaisittain mielenkiintoinen EMX250-luokan EM-sarja.