- Näimme tarpeelliseksi huomioida naismotoristeja näyttelyn teemoissa ja ihan mielenkiintoista ohjelmaa olemme saaneet näyttelyyn tässä näkökulmassa, kertoo näyttelypäällikkö Jarmo Korhonen.

Kuopion MP-näyttely pidetään Kuopio-hallissa 21.-22.4. 2018. Näyttely on avoinna lauantaina 21.4. klo 10-17 ja sunnuntaina 22.4. klo 10-16.

Sunnuntain hyvä sää toi Kuopion MP-näyttelyyn mukavasti väkeä myös moottoripyörillä.

Kuva vuodelta 2017: Sunnuntain hyvä sää toi Kuopion MP-näyttelyyn mukavasti väkeä myös moottoripyörillä.

Kaksi maailmanmestaria

Näyttelyyn saapuu vieraaksi teinivuosinaan vammautunut ratamoottoripyöräilijä, maailmanmestari Ulla Kulju kalustonsa kanssa. Kulju saavutti viime vuonna MM-kultaa vammaisurheilijoiden kisoissa.

Mielenkiintoinen vieras on myös punk-henkinen road racing –ryhmä Trak Punk Racing, jossa ajaa sekä nais että mieskuljettajia.

Toinen näyttelyyn vieraaksi saapuva maailmanmestari on Kirsi Kainulainen, joka voitti vuonna 2016 MM-kultaa sivuvaunukuljettaja Pekka Päivärinnan kakkoskuskina eli tuttavallisemmin ”purkkarina”.  Parivaljakko ajoi viime vuonna MM-hopealle ja 2015 MM-pronsille.

Viime syksynä Kainulainen päätti palata juurilleen, eli soolopyörien pariin.

Duo Vatasen mukana naisstuntti

Kuopiossa nähdään naisenergiaa myös näyttelyn stunt-esityksissä kun ”Miss Stutbum” Regina Lanko komentaa 300-kuutioista KTM-pyöräänsä Joona ja Julius Vatasen muodostaman Duo Vatasen mukana.

Kumia palaa, se on varma ja luvassa on jälleen huikeita temppuja.

Joonan ajokkina on 1000-kuutioinen Hondan CBR ja Justuksella on allaan Triump Steert Triple 675.

Kolmikko antaa ajonäytöksiä molempina näyttelypäivinä.

KMC:n, Kuopion Moottoripyöräclubin uusi logo.

KMC:n, Kuopion Moottoripyöräclubin uusi logo.

Yli 200 pyörää , mukana ”Iekki” Hyvärisen EM-Suzuki

Näyttelyssä voi ihastella Teuvo ”Tepi” Länsivuoren kilpakonetta, sekä Eero ”Iekki” Hyvärisen legendaarista Suzukia, jolla hän ajoi Euroopan mestaruuden 80-luvulla

Näyttelyssä on esillä kaikkiaan yli 200 moottoripyörää. Historic-osasto tarjoaa paljon mielenkiintoista ja nostalgista katseltavaa.

Näytteilleasettajissa on mukana kaikki merkittävät moottoripyörämerkit, jotka esittelevät uutuusmallejaan.

Lipputuloista lahjoitus KYS:n nuorisopsykiatriselle yksikölle

KMC antoi kaksi vuotta sitten näyttelyn lipputuloista lahjoituksen Kuopion Etsivälle nuorisotyölle, viime vuonna lahjoituksen sai Motoristit Koulukiusaamista vastaan –yhdistys.

Tänä vuonna lahjoituksen saa KYS:n nuorisopsykiatrian yksikkö.

- Nuorten mielenterveystyö on ollut kauttaaltaan säästötoimien kohteen, joten jos voimme pienellä summalla tuoda iloa heidän arkeensa, niin olemme tyytyväisiä, sanoo KMC:n puheenjohtaja Pentti Koistinen.

Noin 100 vapaaehtoista

Tuttuun tapaan KMC järjestää näyttelyn omien jäsentensä talkoovoimin. Näyttely on iso punnerrus KMC:lle, vapaaehtoisia tarvitaan kaikkiaan noin 100, mikä on noin kolmannes yhdistyksen jäsenmäärästä.

- Hyvin on jäsenistö jaksanut innostua näyttelyn järjestämisestä. Hyvä henki on taas päällä, sanoo Koistinen.