Tapasimme edellisen kerran kaksi vuotta sitten, jolloin jäseniä oli yli 260. Mikä tilanne on tänä päivänä?

– Ihan tarkkaa lukumäärää en osaa sanoa, sillä tilanne elää koko ajan, mutta tällä hetkellä jäseniä on noin 350 ympäri Suomen, eli kasvua on tullut ihan hienosti. Se on hyvin, sillä aluksi meitä oli vain 20 hengen pieni porukka, joista varsinaisia perustajajäseniä oli viisi. Näistä viidestä neljä on vielä mukana toiminnassa, Tiina Patokoski kertoo.

Olette toimineet nyt neljän vuoden ajan. Millä tavalla toiminta on kehittynyt näiden vuosien aikana?

– Vuosien saatossa organisointi on parantunut ja on panostettu enemmän itse asiaan, eli ajamiseen ja hyväntekeväisyyteen. Hyväntekeväisyys on ollut alusta asti vahvasti meidän toiminnassamme mukana. On kehitetty uusia keinoja ja kanavia toteuttaa näitä hyväntekeväisyysprojekteja kuten esimerkiksi monenlaisia ajotapahtumia, tauluhuutokauppaa sekä myynnissä oleva C.B.F. ry. for children -hyväntekeväisyys-tarraa, joista saadut rahat lahjoitetaan lasten ja nuorten hyväksi. Lahjoituksia on osoitettu niin isommille järjestöille kuin myös ihan pieniin perhekoteihin. Toiminta on tuonut mukanaan yhteistyöprojekteja esimerkikisi Poker Runin Lahdessa ja Tervolassa järjestetään yhteistyössä paikallisten kerhojen ja MC-yhdistysten kanssa, selittää Patokoski.

Se, että olen nainen ei ole merkitystä. Minut on otettu aina todella hyvin vastaan, vakuuttaa Tiina Patokoski C.B.F. ry:n jäsenien Marko Patokoski, Marko Salmela ja Sami Tuppuraisen seurassa.

Toimit kaksi ensimmäistä vuotta C.B.F. ry:n sihteerinä ja nyt kaksi viimeistä vuotta puheenjohtajana. Kuinka kerho on ottanut vastaan naispuheenjohtajan tässä kuitenkin hyvin miehisessä ympäristössä?

– Meidän jäsenistöstä 30% on naisia ja heistä 70% ajaa itse. Sillä, että olen nainen ei ole merkitystä. Minut on otettu aina todella hyvin vastaan. En ole nähnyt mitään vaikeutta olla puheenjohtajana. Ainakaan meillä sukupuoliasia ei ole millään lailla esillä. Ei ole eroa onko mies vai nainen. Miehet suhtautuvat jopa positiivisesti, että tällä tavalla erotutaan muista moottoripyöräkerhoista, vakuuttaa Patokoski.

Koetko itse tuovasi jotain enemmän naispuheenjohtajana?

– Voisi kuvitella, että tuon enemmän pehmeitä arvoja, mutta me ollaan oltu alusta asti muutenkin lämminhenkinen ja perhemäinen porukka. Yhdistyksessä on ollut aina sellainen kulttuuri, että jokainen jäsen mies tai nainen uskaltaa tunnustaa, jos ei tiedä jotain moottoripyöristä tai moottoripyörien tekniikasta, huoltamisesta tai korjaamisesta. Aina voi kysyä. Ei ole "tyhmiä kysymyksiä", kertoo Tiina Patokoski.

Teidät kutsuttiin juuri puheenjohtajuutesi tähden tänne Kuopioon. Mitä viikonloppu on teille antanut?

– On saatu kaivattua näkyvyyttä. Ihmiset ovat tulleet juttelemaan ja kyselemään, että ketä me oikein olemme. Mahdollisesti ja toki toivottavasti tulee uusia jäseniä joukkoomme, toivoo Tiina Patokoski.

Mitä nyt alkava kausi tuo tullessaan?

– Paljon eri tapahtumia. Kausi lähti käyntiin jo viikko sitten Imatralla ja viralliset ajokauden avajaiset pidetään toukokuussa Lahdessa. Juhannuksen jälkeen lähdemme porukalla Lofooteille ja järjestämme Poker Run -tapahtumat Tervolassa ja Lahdessa kesä- ja heinäkuussa. Tämän vuoden päätapahtuma pidetään heinäkuun puolessavälissä Kalajoella. Monia tapahtumia ympäri maan. Tapahtumapaikkoja aina vaihdellen, Patokoski listaa.

– C.B.F. ry:n kautta on tullut paljon hyviä ystävyyssuhteita. Kun tätä perustettiin neljä vuotta sitten, ei olisi voinut kuvitellakkaan, mihin mittasuhteisiin tämä toiminta vuosien myötä kehittyy. Tämä ei ole pelkästään moottoripyöräilyä tästä on tullut elämäntapa, lisää vielä C.B.F. ry:n perustajajäsen Marko Patokoski lopuksi.

C.B.F. ry:n kautta on tullut paljon hyviä ystävyyssuhteita, kertoo Marko Patokoski (vas).

Custom Bikers Finland ry. on avoin kaikille custom-henkisille motoristeille ympäri Suomen. Kerhossa on perhe- ja muutamia nuorisojäseniä. Jos olet kiinnostunut lämminhenkisestä customkerhotoiminnasta, niin voit ottaa yhteyttä: http://www.custombikers.fi

Edellä mainitun nettisivujen lisäksi Custom Bikers Finland löytyy luonnollisesti myös FB:stä: C.B.F & Free Bikers.

Aiheesta aiemmin: Custom Bikers Finland: jäseniä ympäri Suomen