13-kierroksisen Gold Race -kilpailun voitosta käytiin tiukka kilpailu, sillä kärkinelikko saavutti maalin alle kahden sekunnin sisällä toisistaan. Joukko mahtui sekunnin sisään vielä kolme kierrosta ennen maalia, mutta viimeisillä kierroksilla kärjessä oli kaksi kaksintaisteluparia. Tim Reevesin ja Birchallin veljesten pyöräkunnat kävivät väännön voitosta, ja Päivärinta – Veräväinen kamppaili hollantilaisen Bennie Streuerin kanssa pronssista. Hollantilainen piipahti ensimmäisen kerran kolmantena kisan puolivälissä, mutta tämän sipoolainen vielä kuittasi. Toinen ohitus ratkaisi lopulta kuitenkin kolmostilan kohtalon.

Päivärinnan ohjastaman LCR-Hondan suoranopeus puhutti sipoolaista kilpailun jälkeen.

– Pysytään kärkiparien imussa suorilla, mutta imusta ei päästä ohi. Toiset taas tulee meidän imusta ohi. Tämä on meidän ongelma. Mutkissa me oltiin kuitenkin nopeimpia, selvitti Päivärinta ja otti ratkaisevan ohituksen omaan piikkiin.

– Näin näyttötaululta, että joku on perässä, mutta en reagoinut siihen tarpeeksi ajoissa. Pysyin siihen asti kärkiparien kyydissä ja olisin voinut ajaa voitosta. Olisi vain pitänyt puskea, eikä kyttäillä takana. Sitten Streuer tuli ohi ja kaverin ajopeli on joukon nopein. Se pakeni suorilla ja oli sitten tukkona mutkissa, summasi sipoolainen.

Sivuvaunujen MM-sarja on tällä kaudella tiukempi kuin vuosiin. Gold Racen voitti brittiläinen sarjakärki Reeves – Wilkes niukasti ennen hallitsevaa mestariparia, eli Birchallin veljeksiä. Streuer – Rousseau kaksikko kukisti lopulta Päivärinnan pyöräkunnan 0,4 sekunnilla.

Pienestä notkahduksesta sääntömuutosten kourissa toipuneessa kolmepyöräisten sarjassa on tällä hetkellä useampi voittoihin kykenevä kaksikko. Slovakiaringin pitkässä kilpailussa kärkinelikko oli omaa luokkaansa, ja kilpailussa viidenneksi kirinyt sveitsiläispari Lukas Wyssen – Thomas Hofer jäi reilut puoli minuuttia.

Sivuvaunujen kolmas MM-osakilpailuviikonloppu on edessä kesäkuun puolivälissä Saksan Sachsenringillä.

Tilanne MM-sarjassa:

  • 1. Reeves – Wilkes 70
  • 2. Päivärinta – Veräväinen 54
  • 3. Birchall – Birchall 40
  • 4. Wyssen – Hofer 34