Päivän ensimmäinen SM-lähtö oli Superstock 600 –luokan kilpailu. Siinä hallitseva mestari Felix Nässi otti komennon heti lähdöstä ja vei vakuuttavalla otteella letkaa maaliin saakka. Aamun aika-ajossa paalupaikan nappasi Peter Paloranta mutta kisassa Nässi näytti mestarin otteita.

Paloranta epäonnistui startissaan hiukan ja paalupaikalta lähtenyt kuljettaja tippui kärkikolmikon ulkopuolelle. Nässin pitäessä kärkipaikkaa nähtiin muista palkintopallin sijoituksista hienoa taistelua. Tuore jääradan Suomen mestari Vertti Takala säilytti kakkossijansa mutta sai hyvää painetta kolmoseksi ajaneelta Aki Valkilalta ja neljänneksi päätyneeltä Peter Palorannalta. Miesten tiukka taistelu piti jännityksen yllä ruutulipulle asti.

Felix Nässi.

Superstock 600 B-luokan voiton vei Jani Kinnunen

Kuten Superstock 600 hiukan aiemmin, myös isompien pyörien Superbike oli kisaviihdettä parhaimmillaan. Kovavauhtinen kärkiryhmä otti mittaa toisistaan aivan tosissaan. Startin jälkeen letkaa lähti vetämään hallitseva Suomen mestari Jani Rättö, saaden kantaansa katuratojen erikoismiehen, Erno Kostamon. Heidän perässään tuli Marko Rättö ja takavuosien suurmestari Erkka Korpiaho.

Erno Kostamo

Kostamo rutisti ohi Jani Rätöstä voimalla ja alkoi heti tehdä eroa seuraaviin. Kisan aikana Kostamon kierrosajat olivat omaa luokkaansa. Vanha konkari Korpiaho lämpeni hitaasti mutta nousi sitten ohi Marko Rätöstä kolmanneksi ja hiillosti erän loppuun asti kakkospaikkaa pitänyttä Jani Rättöä. Viiden kärkiryppääseen nousi vielä hyvän ajon tehnyt Mika Hautala, nousten ohi Marko Rätöstä viimeisellä kierroksella ja tullen maaliin sijalla neljä.

Superbike B-luokan voittoon ajoi Osmo Räisänen.

Sivuvaunuissa Pekka Päivärinta / Anssi Rekola menivät menojaan. Sen sijaan kakkostilasta käytiin hyvä taistelu, joka lopulta päättyi Markku Artiolan / Kasper Arokiven eduksi. Kolmanneksi ajoi pari Timo Kallio / Jere Nuppola.

Pekka Päivärinta vuosi sitten Botniaringillä.

Nuorimpien kuskien MiniGP-luokan voiton vei Rico Salmela, Moriwaki Cupin lähdön nopein oli Jenny Ruokolainen. Kumpikin vei lähtönsä melko isolla erolla seuraaviin.

Uutena luokkana alkaneen Retro Superbiken nopein oli Keijo Pietilä ja samoin uuden Supersport 300 –luokan voiton vei Peetu Paavilainen. Jokamiesluokan säännöillä pyörivän Star Service Cupin voittoon ajoi Toni Tiainen.

Road racingin SM-sarjan avausviikonloppu jatkuu toisilla kilpalöhdöillä huomenna, sunnuntaina. Silloin lämmittely luokittain klo 10.00 – 11.40 ja kilpaerät luokittain 13.00 – 16.00.