Matias Kivisaari ja Lauri Keränen rakensivat pyöriään tämän kesän kisoja ja ennätyksiä varten koko viime talven.

Kivisaari käyttää pyörässään sivuvaunucrossissa suosittua Zabelin 700-kuutioista 2-tahtimoottoria, josta irtoaa kunnioitettavat 84 hevosvoimaa. Moottori on sijoitettu KTM:n SX-runkoon. Sukset ja lapapyörä ovat sitten oma lukunsa.

Lauri Keräsellä puolestaan on alla KTM SX 300, trimmattu crossipyörä, jolla mies voitti viime talvena Ylläksellä mäkikisan.

Molemmilla miehillä on siis tiukat koneet alla.

– Vedenpäälläajoon piisaa toki rauhallisempikin moottori, mutta olemme rakentaneet näitä pyöriä 6.7. kisaa varten, Kivisaari kertoo.

Kivisaarella oli huonoa tuuria pyöränsä kanssa, kun siitä meni kytkin, ja tehdas pystyi toimittamaan uuden vasta tällä viikolla, joten ennätyksen tavoittelu jäi Keräsen harteille.

Ennätys kotiin

Keräsen ennätysyritys Naantalin venemessuilla viime sunnuntaina onnistui hyvin. Sen verran keli vaikutti, että tavoiteltu 80 km/h nopeus jäi ylittymättä.

– Matkalla Naantaliin kävimme testaamassa vielä Laurin pyörää Kuortaneen kirkkorannassa, ja teimme siihen pieniä muutoksia. Poliisin sunnuntaina tutkalla mittaama ennätysnopeus 77 km/h menee Guinnessin ennätysten kirjan komitealle tarkastukseen, jos se täyttää kriteerit. Sitä emme tiedä, milloin asia käsitellään, sillä siellä on kuulemma ruuhkaa jonkun verran, Kivisaari valistaa.

– Tämä on kuitenkin ensimmäinen virallisesti vahvistettu nopeus, ja olemme siihen tyytyväisiä. Loppukesää kohti vauhti varmasti kasvaa, sillä luvassa on muutoksia pyöriin.

Kisa, mihin Kivisaari viittasi, eli 6.7. järjestettävä kilpailu Alajärvellä Rokulipäivien yhteydessä on maailman ensimmäinen vesicross- eli Water MX -kisa. Kuskeja on luvassa paikalle ainakin Ruotsista ja Suomesta, eli sinne vain seuraamaan, jos aihe vähänkään kiinnostaa. Luvassa on varmasti kovaa vauhtia ja villejä tilanteita, vesi kun on aina arvaamaton elementti.

Kisasta lisää mm. Water MX:n virallisella Facebook-sivulla täällä.

Katso video maailmanennätyssuorituksesta alla.

Aiheesta aiemmin:

Päivän video: Moottoripyörällä veden päällä ajamisen ME 42,7 km Suomeen

Moottoripyörällä vedenpäälläajon ME toukokuussa Suomeen?

Naantalin veneväylä suljettuna sunnuntaina 27.5. moottoripyörällä vedenpäälläajon MM-nopeusennätyksen vuoksi