Hutikan mopotallin pelastus

Kun Pyhtään kunta irtisanoi viime joulukuussa sopimuksen ja samalla 1 500 €:n kuukasittaisen tuen Hutikan mopotallia ylläpitäneen Kasvajat ry:n kanssa, koko toiminta uhkasi loppua. Pelastus tuli yllättäen yksityiseltä taholta kun turvatakseen nuorten toiminnan teollisuusneuvos Reino Uusitalo osti koko Pantsun talon, missä Hutikan mopotalli toimi.

Näin Uusitalo mahdollisti, että koko talon toimintaa pystyttiin jatkamaan ja lisäksi talo on saanut muitakin erilaisia lahjoituksia yksityisiltä ihmisiltä. Nyt nimettömänä pysyvälle mopon lahjoittaneella porukalle on erityisen tärkeää, että mopopojat saavat roolin hyvän eteenpäin antajana.

Talolla tapahtuu

Hutikan mopotallin talo ja nuorten toiminta voivat hyvin kiitos teollisuusneuvos Reino Uusitalon.

Hutikan mopotallin talo ja nuorten toiminta voivat hyvin kiitos teollisuusneuvos Reino Uusitalon.

Hutikan Mopotallin facebook-sivuilla on kerrottu, kuinka taloa on remontoitu ahkerasti koko kevään ajan.

– Meillä on sisältä vaihdettu kaikki lattiat ja tehty muitakin pieniä remontteja. Niitä ei onneksi ole itse jouduttu tekemään. Muitakin uudistuksia on tehty ja laitteita laitettu kuntoon. Pihalta pistettiin kasvustoa nurin ja sitä urakoidaan nyt. Mopotallilaisista neljä on täällä kesätöissä, niin että he pesevät koko talon ja sitten maalataan ja korjataan kaikki ulkopuoleltakin. Laitoimme laiturin ja vielä tulee piharemonttia, kuten muun muassa grillipaikka oleskelutiloineen, Hutikan Mopotallilta kerrotaan.

Pyhtään kunnan oma nuorisotila - mitä järkeä?

Lopetettuaan yhteistyön Kasvajat ry:n kanssa Pyhtään kunta päätti perustaa oman mopotallin nuorten käyttöön. Virkamiehet lupasivat, että mopotallitoiminta jatkuu keskeytyksettä. Kunta vuokrasi Hutikan Mopotallin sijainnista katsoen vastakkaiselta rannalta 400 neliön tilan, jota alettiin remontoimaan nuorison käyttöön.

Rahaa hankkeeseen on mennyt useita kymmeniä tuhansia euroja. Viime kuussa remontin alla olevista tiloista löytyi "pieneläinten jätöksiä", joiden kuntalaisten tiedustellessa myönnettiin olevan rotan jättämiä. Tänään vihdoin ja viimein on uuden mopotallin avajaiset.

Toki on hienoa, että kunta satsaa näin nuorisoon ja yhtäkkiä kunnanisiltä löytyykin rahaa nuorison hyvinvointiin. Vuokrakustannukset ovat yli puolet enemmän, kuin mitä Hutikan Mopotalleille annettu kukausiavustus oli, ja kustannuksia lisäävät palkalliset työntekijät. Tämä johtuu siitä, että kunnan mopotallia ylipäätään voidaan pitää auki. Alunperin kustannusten oli määrä pysyä entisellä tasolla, Hutikan Mopotallille sunnatun avustuksen suuruisena.

Uudet nuorisotilat ovat varmasti hienot ja facebook-keskustelujen perusteella ainakin bändeille suunnattu treenitila tulee kovaan käyttöön. Mopoille varattu tila on puolet pienempi, kuin mitä Hutikan Mopotallilla.

Tosin Svenska Yle:n eilisen uutisen perusteella pyhtääläisnuoret kuitenkin boikotoivat uutta mopotallia, linkki uutiseen tässä.

Kunnan mopopajan avajaisilmoitus. Leipää ja sirkushuveja?

Kunnan mopopajan avajaisilmoitus. Leipää ja sirkushuveja?

Talven ja kevään mittaan pyhtääläiset ovat ihmetelleet sosiaalisessa mediassa ääneen, että mitä järkeä on laittaa useampia kymmeniätuhansia euroja uusiin seiniin, mutta viralliselta taholta kritiikki on vaiennettu tehokkaasti ja sosiaalisen median mukaan, jos kunnan kokouksissa mainitsee sanan "mopotalli", niin kysyjä keskeytetään armotta. Tänään avajaispäivänä nuorisoa paikalle saapuu varmasti, sillä avajaisten kunniaksi nuorille on tarjolla hampurilaisia, grillimakkaraa ja salaattia.

Hutikan mopotalli laittaa hyvän kiertämään. Kenelle tämä mopo annetaan?

"Niin paljon on saatu, nyt on aika antaa takaisin.

Lahjoituksena saamamme mopo laitetaan kaikkineen kuntoon ja annetaan uudelle mopoilijalle, jolla ei ole mahdollisuutta itse sellaista hankkia. Kiitos Grasshill Garage tästä mahdollisuudesta."

Haluamme siis kuulla miksi sinä tai tuntemasi nuori tarvitsisi tämän mopon! Meille voi lähettää yksityisviestin/ kommentoida Hutikan Mopotallin Talo- facebook sivun kautta 30.6.2018 asti.

Karsastamme ajatusta laittaa ihmiset hakemaan ja meidän alkaa tehdä valintaa tarinoiden välillä, mutta miten muuten löytäisimme juuri Sinut/ Hänet kenelle mopo kuuluu.

Käytämme koko yhteisöömme kerääntyneen viisauden valitsemaan oikean kodin tälle mopolle 15.7 mennessä. Jokainen meistä ansaitsisi jossakin tilanteessa oman hyväntekijänsä. Me saamme olla se nyt jollekulle, kuten niin moni on ollut meille. Tietoa saa jakaa heille keille koette sen kuuluvan, kiitos.", tiedotti eilen Hutikan Mopotalli omilla Facebook-sivuillaan.

Kerro siis Hutikan mopotallille, miksi jonkun pitäisi saada heidän kunnostamansa mopo omaan käyttöönsä. Hutikan mopotallin Facebook-sivuille pääset tästä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Kunnallista kiemurtelua: Hutikan ylistetty mopotalli loppuu nuorten nuuskankäytön takia?

Pyhtään kunta irtisanoi sopimuksen Hutikan mopotallista - tilalle monikansallinen hoivayhtiö Attendo

Onko moponuoriso aina uhka, vai voiko se ollakin mahdollisuus? Hutikan mopotalli kuntapäättäjien pyörityksessä

Nuoret osoittivat mieltään Hutikan mopotallin puolesta - kunnanisät lopettivat tallin ja luikkivat takakautta pakoon

YLE: Hutikan mopotallin kohtelu kuohuttaa - kolme Pyhtään hyvinvointilautakunnan jäsentä eroaa