Kauden seitsemännen MotoGP-osakilpailun tämän aamun vapaat harjoitukset antoivat odottaa hyvää tulosta KTM:n testikuljettajalta Mika Kalliolta. Itävaltalaistiimin uudella kehitysversiolla ajanut suomalainen jäi kärjestä vain 0,6 sekuntia.

Kallio starttasi kauden toiseen villin kortin kilpailuunsa ruudusta 23, sillä eilisissä aika-ajoissa pyörään tehdyt säädöt ja väärä rengasvalinta eivät mahdollistaneet pääsyä vapaiden harjoitusten vauhtiin. Ensimmäisen kierroksen viimeisessä mutkassa suomalaisen matka kuitenkin päättyi Barcelonan radan hietikolle.

- Jostain syystä heti kun kaasuun koski, perä lähti täysin alta. En itse kerennyt reagoida eikä elektroniikkakaan. Perä luisti ensin pitkään ja sitten pyörä meni melkein ympäri ja lensin korkean high siderin, ihmettelee Kallio palattuaan ratasairaalasta.

Röntgenkuvissa selvisi, ettei suomalaisella ole murtumia, mutta hänen kylkensä on hyvin kipeä.

- Airbagit varmasti pehmensi osumaa, ilman niitä olisi voinut sattua pahemmin. Kyllähän näitä kolhuja aina tulee, mutta jos tämä ei tästä helpota, niin huomenna on vaikea ajaa testejä, jotka meidän on tarkoitus pitää täällä Barcelonan radalla. Nyt kun kääntelee itseään eri asentoihin, tuntuu kuin puukkoa iskisi kylkeen.

Mika Kallion matka Barcelonan radalla päättyi ensimmäisen kierroksen viimeiseen mutkaan. Kuva: Markus Berger

Barcelonan osakilpailun kaikissa luokissa nähtiin paljon kaatumisia. MotoGP-luokassa maaliin pääsi vain 14 kuljettajaa 26:sta.

- Vaikea sanoa, mistä se johtui. Monet kuljettajat ovat valittaneet täällä renkaan pitoa uudella asfaltilla, mutta minulla ei tätä ennen ollut mitään suurempia ongelmia sen kanssa. Datalta nähtiin jälkikäteen, että rengas oli 10 astetta normaalitilannetta viileämpi, mutta ei se sitä suoraan ratkaise. Kaatuminen oli erikoinen. Tietysti ensimmäinen kierros on aina sellainen, että samaan aikaan pitää saada renkaat toimimaan, mutta kuitenkin puskea, ettei menetä sijoituksia. Siinä ajettiin kuitenkin jonossa, eli en ollut eri linjalla kuin normaalisti enkä taistellut kenenkään kanssa.

- Huono tietysti päättää viikonloppu näin, kun aamun warm up näytti, että vauhtia olisi tänään ollut. Ottaa päähän, että kisa päättyi näin lyhyeen, olisi ollut mielenkiintoista nähdä, mihin sieltä olisi noussut.

Barcelonan MotoGP-luokan osakilpailun voiton vei paalupaikalta startannut Ducatin Jorge Lorenzo, toiseksi ajoi Hondan Marc Marquez ja kolmanneksi Yamahan Valentino Rossi.

Kallio ajaa seuraavan villin kortin kilpailunsa Saksan Sachsenringilla 15. heinäkuuta.

Kilpailun tulokset täällä.