Nitro Nationalsiin odotetaan jälleen 10 000 katsojaa

Alastaro isännöi viikonloppuna legendaarista Nitro Nationals -kilpailua. Suomen taatusti nopeimmassa moottoriurheilutapahtumassa käydään tiukkaa taistelua sekä Drag Racingin EM- että SM-sarjojen kolmansissa osakilpailuissa. Top Fuel -ryhmän suosikkina viikonloppuna nähdään jälleen kerran alan konkareihin kuuluva, vuonna 1987 uransa aloittanut vilppulalainen Anita Mäkelä, joka on tällä hetkellä selkeässä EM-pistejohdossa. Viivalle asettuvat myös muun muassa F1-kommentaattori Ossi Oikarinen sekä mäkihyppääjä Janne Ahonen.

Lisätietoa: www.fhra.fi/tapahtumat/nitro-nationals/

Lue lisää: Kansainvälinen Nitro Nationals -kiihdytyskilpailu viimeistä kertaa Alastarossa tänä viikonloppuna

Jarno Saarisentie, 32560 Virttaa

Motocrossin SM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan viikonloppuna Siilinjärvellä

Motocrossin SM-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Siilinjärvellä. Kuva: SM Motocross Tiedotus

Kotimaisen motocrossin pääsarjan toinen osakilpailu kisataan 30.6.-1.7 Siilinjärven Hamulassa. Yksi Suomen hienoimmista hiekkaradoista tulee tarjoamaan sunnuntaina erittäin kovatasoisen kilpailun kaikissa kolmessa SM-luokassa.

Lauantaina 30.6. kisataan SM ATV:n sekä Suomen Cup -luokkien MXJ, MXV35, MXV45 sekä MXV55 kisalähdöt. Sunnuntaina ovat vuorossa MX2 ja MX1 -luokkien kilpailuerät.

Liput: aikuiset 10 € ja alle 12-vuotiaat ilmaiseksi.

Sunnuntain SM-Motocross-erät ovat nähtävissä livenä Ruudussa 1.7.2018 klo 11.30 ja 14.30 alkaen.

Lue lisää: Motocrossin SM-sarja jatkuu Siilinjärvellä viikonloppuna 

30.6.-1.7. Motocross 2018, ATV-MX, SM, Suomen Cup, Koivusaarentie 94, Siilinjärvi

Heinätrial jatkaa trialin Suomen Cup -kautta Jyväskylässä

Edellinen Suomen Cupin osakilpailun taiteiltiin Kirkkonummen maastoissa. Kuva: Sari Kiuru

Trialin Suomen Cupin neljäs osakilpailu siirtyy viikonlopuksi Keski-Suomen maisemiin. Kaikkiaan 33:s Heinätrial järjestetään viikonloppuna Kotasen leirintäalueella Jyväskylässä. Suomen Cup -pisteistä kilpaillaan 40+ sekä C-Super -luokissa.

Keski-Suomen Moottorikerho järjestämä kilpailu ajetaan mukavissa maastoissa, jotka sisältävät kuljettajien suosimia purojaksoja. Kaksipäiväinen osakilpailu järjestetään maastoissa, missä saa ajaa vain tänä yhtenä viikonloppuna vuodesta.

Kilpailut alkavat lauantaina klo 12.00 ja sunnuntaina klo 10.00.

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/trialin-suomen-cup-jatkuu-viikonloppuna-jyvaskylassa/

01.07. 33. Heinätrial, Suomen Cup, Kansallinen, Kotasen Leirialue

MM-kilpailut

Tuuli haluaa korkata MM-pistesaldon Assenissa

Niki Tuuli hyppäsi MotoGP-sarjan Moto2-luokkaan kesken kauden. Kolme osakilpailua takanaan, suomalainen lähtee nyt hyvillä mielin tutulle Assenin radalle. Kuva: SIC Racing

MotoGP-sirkus matkaa tulevaksi viikonlopuksi legendaariselle Hollannin Assenin radalle, jossa ajetaan kauden kahdeksas MM-osakilpailu. Moto2-luokassa kisaavalle Niki Tuulille rata on ennestään tuttu, joten suomalainen tähyää kauden neljännessä osakilpailussaan MM-pisteille. Tuuli on kolmen edellisen osakilpailun ajan pystynyt kiristämään vauhtia, tosin edellisessä Barcelonan osakilpailussa matka päättyi kaatumiseen kilpailun alkumetreillä. Nyt miehen ensisijaisena tavoitteena onkin päästä maaliin saakka ja mielellään korkata MM-pistetili.

Ajo Motorsportin Moto2-luokan portugalilaiskuljettaja Miguel Oliveira on MM-pisteissä toisena vain pisteen päässä johdossa olevasta Francesco Bagnaiasta. Brad Binder on kahdeksantena. Nuorempi Binder, Darryn on Moto3-luokan sijalla 22.

MotoGP:n yhteydessä järjestetään myös Red Bull MotoGp Rookies Cup, jossa ajaa mukana Suomen Peetu Paavilainen.

MotoGP-osakilpailut Suomessa näyttää C More.

Lisätietoa: www.motogp.com

Lue lisää: Moottoriurheilu.tv/tuuli-tahyaa-pisteille-assenissa-tosi-hyva-fiilis-viikonlopun-suhteen, Moottoriurheilu.tv/paavilaisen-tavoitteet-karkiryhmassa-assenissa/

1.7. MotoGP MM-osakilpailu 8/19, Assen, Hollanti

Enduron MM-sarja ylittää puolen välin Italiassa

Eero Remes toi Viron MM-osakilpailussa TM:nsä maaliin lauantaina ensimmäisenä, mutta sunnuntaina miehen kohtalona oli keskeytys. Kuva: ABC Communication

Italian Trentino isännöi kauden viidettä enduron MM-osakilpailuviikonloppua. Poikkeuksellisesti kilpailu on yksipäiväinen. Perjantaina on perinteinen supertesti, mutta varsinainen kilpailu ajetaan vain lauantaina.

Kun kaudesta on tasan puolet takana, on Eero Remes Enduro2-luokan toisena ja EnduroGP-luokan kolmantena. Edellisessä, Viron osakilpailussa mies voitti ensimmäisenä päivänä, mutta toisen päivän tekninen vika jätti hänet pisteittä.

Enduro Junior -luokassa sinivalkoisia värejä edustavat Antti Hänninen ja Lari Jukola. Enduro Youth -luokassa Roni Kytönen halajaa Viron osakilpailun tapaan podiumille, hän on pisteissä neljäntenä yhden sijan edellä Hugo Svärdiä.

Lisätietoa: www.endurogp.org

Livetulospalvelu: www.enduro-live.info

29.-30.6. Enduro, MM-osakilpailuviikonloppu 5/8, Trentino Italia

Päivärinta ja Veräväinen podiumjahtiin Unkariin

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen. Kuva: Tuomo Seppänen

Pekka Päivärinta ja Jussi Veräväinen lähtevät hakemaan jälleen paikkaa podiumilta, kun ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan MM-sarja jatkuu Unkarin Pannoniaringillä. Viime viikonloppuna Saksan osakilpailussa lauantaina toiseksi ja sunnuntaina kolmanneksi sijoittunut kaksikko on nyt MM-pisteissä toisena.

30.6.-1.7. Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokka, MM-osakilpailu 4/7, Pannoaniaring, Unkari