Suurin osa tienvarren liikennemerkeistä ja niiden paaluista on valmistettu teräksestä ja sen tuloksena ne voivat olla todella suuri riski moottoripyöräilijöille.

DEKRA pyrkii etsimään motoristiturvallisempaa ratkaisua ja testaa parastaikaa muovista valmistettua ratkaisua Saksassa. Oheisella videolla selviää hyvin ero metallisen ja muovisen pylvään vaikutuksesta motoristin loukkaantumisen asteeseen. Video on DEKRAn käsialaa.

Kuten videosta näkyy, ero metallisen ja muovisen pylvään välillä on erittäin selvä. Motoristin törmäämisellä metalliseen liikennemerkkiin on hyvin suurella todennäköisyydellä lopullisia seurauksia, mutta muovipylvääseen törmääminen aiheuttanee vain pieniä vammoja, koska pylväät murtuvat törmäyksen seurauksena.

Uusia kylttejä ja niiden pylväitä on jo otettu käyttöön Baden-Württenbergin alueella Saksassa, ja niillä korvataan vähitellen vanhat metallimerkkiviritykset. Lisäksi Liikenneministeriö on esittänyt, että kautta maan siirryttäisiin muovisiin merkkeihin.

Hyvä, että joku kiinnittää motoristiystävällisiin rakenteisiin huomiota. On mielenkiintoista nähdä, milloin samaan siirrytään myös Suomessa.

Katso video alla. Asiasta kertoi Morebikes.

DEKRA Crash Animation - Kurvenleittafel from DEKRA on Vimeo.