Yksiköt East Piercen Palo- ja pelastuslaitoksesta oli lähetetty matkaan lähelle Cascadia Bulevardia ja 198 Avenueta noin kello 21 illalla. Motoristi oli loukkaantunut eikä pystynyt kävelemään. Hän ei myöskään pystynyt tunnistamaan sitä paikkaa ja sen sijaintia, missä oli, mutta oli kontaktissa vaimonsa kanssa matkapuhelimen avulla.

Yksiköt etsivät alueen useita eri metodeja käyttäen paikantaakseen hänen sijaintinsa, mutta eivät onnistuneet löytämään miestä.

Motoristi ohjeistettiin katkaisemaan vaimonsa kanssa käymänsä puhelu ja soittamaan yhdysvaltalaisittain numeroon 911, jotta etsijät voisivat jäljittää hänen sijaintinsa hänen puhelimensa gps-koordinaattien mukaan. Tämä auttoi kaventamaan etsintäaluetta ja johti onnettomuuden uhrin löytämiseen Bonny Lakesta etelään Tehaleh Plateausta.

– Suosittelen vahvasti oltaessa ulkona kaukaisemmilla alueilla, että opettelette katsomaan gps-koordinaattinne joko puhelimen sovelluksesta tai GPS-paikanninta käyttämällä, loukkaantuneet motoristin pelastusoperaatioon osallistunut päällikkö Bud Backer kertoi. – Jos potilas olisi osannut kertoa täsmällisen sijaintinsa, olisimme päässeet hänen luokseen paljon aikaisemmin.

Motoristi kuljetettiin sairaalaan. Hänen vammansa eivät olleet hengenvaarallisia. Asiasta kertoi Kiro7.

Meillä Suomessa kannattaa ladata puhelimeen 112-mobiilisovellus. Mikäli tarvitset apua, voit soittaa suoraan sovelluksen kautta, ja pelastuslaitos saa automaattisesti sijaintisi tietoonsa. Tällöin apu on paikalla niin nopeasti kuin vain ikinä on mahdollista.

Aiheesta aiemmin: Lataa 112-sovellus puhelimeesi niin hädässä paikannut välittömästi