Aamun aika-ajossa MX2-luokassa Kytönen kellotti kolmanneksi nopeimman ajan ja jäi pohja-ajan ajaneesta Valtteri Malinista vain 0,28 sekuntia. MX1-luokassa oli vielä tiukempaa, kun Matikainen kiilasi kakkoseksi vain 0,17 sekuntia pohjat ajanutta Erki Kahroa hitaampana. MX2-luokassa toinen Kytönen Motorsport kuljettaja Wiljam Malin oli aika-ajon yhdeksäs, mutta Malin loukkasi aika-ajossa polveaan ja joutui lähtemään lisätutkimuksiin.

MX2 podiumilla.

MX2-luokan ensimmäisessä erässä Roni Kytönen oli lähdön jälkeen toisena ja nousi viidennellä kierroksella kilpailun kärkeen tehden jo selvän eron takana tuleviin. Kurakelissä ajetussa erässä Kytösen ohjaustangon tupit lähtivät kuitenkin pyörimään, joka tiputti tietysti vauhtia merkittävästi ja lopulta Husqvarna-kuljettaja tippui erässä viidenneksi. Toisessa erässä Kytönen oli heti lähdön jälkeen kärjessä ja ajoi selvään erävoittoon. Tämä nosti jämsäläisen SM pisteissä SM hopealle.

– Hyvä päivä lukuun ottamatta ensimmäisen erän tuppien irtoamista, kun ei oikein pystynyt ajamaan sen jälkeen. Toisessa erässä normaali oma ajo ja erävoitto sekä SM hopea, Kytönen kertasi.

MX1 podiumilla.

MX1 podiumilla.

MX1-luokan molemmissa erissä Matikainen oli lähdön jälkeen neljäntenä ja raivasi nopeasti tiensä toiseksi. Lahtelainen ajoi kaksi selvää kakkossijaa ja otti näin itselleen SM hopeaa MX1-luokasta.

– Hyvä päivä. Ensimmäisessä erässä kohtuullinen lähtö ja nousin toisella kierroksella kakkoseksi. Yritin ajaa Kahroa kiinni, mutta ajo ei oikein kulkenut. Loppuerästä ajo alkoi kulkea paremmin, mutta silti maalissa vasta toinen. Toisessa erässä melko samanlainen lähtö, mitä ensimmäisessäkin. Nousin kolmannella kierroksella toiseksi ja siitä tasaisella ajolla maaliin kakkosena. Kiitos kaikille yhteistyökumppaneille, SM hopeamitalisti Matikainen kertoi.

Mitalistit.

Mitalistit.

C/A-luokassa Kytönen Motorsportin Eliel Lehtinen oli aamun aika-ajossa yhdestoista ja ajoi saman sijan myös ensimmäisessä erässä. Toisessa erässä Lehtisellä oli teknisiä ongelmia ja joutui keskeyttämään.

Seuraavaksi Kytönen Motorsportin Roni Kytönen kilpailee ensi viikonloppuna Puolassa enduron EM-sarjan päätös tapahtumassa. Kytönen taistelee siellä tiukasti U21-luokan Euroopan mestaruudesta.