Honda on jättänyt Yhdysvaltain patenttiviranomaisille hakemuksen, jossa se kertoo suunnittelevansa hiilikuidun käyttöä moottoripyöriensä kantavissa osissa.

Patenttipiirrosten perusteella Honda ei ole suunnittelemassa täyshiilikuituisen rungon tai keinuhaarukan valmistamista - se olisi tuotantomoottoripyöriin Hondan määrillä liian kallista. Sen sijaan se suunnittelee käyttävänsä hiilikuitua vahvistamaan runkoa ja keinuhaarukkaa.

Hiilikuituvahvisteinen runko. Kuva Hondan patenttipiirroksista.

Hiilikuituvahvisteinen runko. Kuva Hondan patenttipiirroksista.

Vahvistamalla hiilikuituelementein tiettyjä osia rungosta tai keinuhaarukasta, Honda pystyy parantamaan moottoripyöriensä ajettavuutta ja käsiteltävyyttä halutun käytön mukaan. Mutta mikä parasta, se voi samalla jatkaa niiden swingien ja runkojen käyttöä, joita se tähän astikin on käyttänyt. Tässä tavalla sen ei tarvitse muuttaa koko tuotantolinjaa, mutta pystyy tekemään selvästi parempia moottoripyöriä.

Hondan patenttipiirrokset ovat iMotorbiken mukaan CBR600RR:stä, josta Honda kertoi jo muutama vuosi sitten, ettei aio jatkaa sen tuotantoa supersporttien heikon kysynnän vuoksi. Mielenkiintoinen kysymys onkin, onko mallista sittenkin tulossa uusi versio lähivuosina.