Santa Anan tuomioistuin määräsi maanantaina Suzukin Yhdysvaltain maahantuojan maksamaan siviilioikeudenkäynnissä rangaistuksena 6 miljoonaa dollaria moottoripyöräilijälle, joka oli loukkaantunut kun moottoripyörän etujarrut eivät jarrutettaessa toimineet, vaan aiheuttivat onnettomuuden.

Lisäksi sama jury päätti viime viikon perjantaina, että Suzukin tulee maksaa 2 miljoonaa dollaria vahingonkorvausta samalle henkilölle.

Oikeudenistunnon mukaan moottoripyörän kuljettaja oli ollut matkassa vuosimallin 2009 Suzuki GSXR 600 -moottoripyörällään ja ajanut alle nopeusrajoituksen, kun ajoneuvo ajoi parkkipaikalta hänen eteensä. Motoristi painoi jarruja, mutta ne eivät toimineet, ja hän törmäsi "väkivaltaisesti" ajoneuvon kanssa ja lensi pois moottoripyöränsä selästä.

Onnettomuuden jälkeisessä tarkastussa selvisi, että jarrut eivät olleet toimineet kunnolla. Motoristin asianajajat väittivät, että Suzuki tiesi jarrujen siinä mallissa olleen vialliset. Mallin jarrupääsylinterin mäntä oli korroosioaltis, vika, joka saattoi aiheuttaa kaasun muodostumista jarrupääsylinteriin, ja "vähentää etujarrujen jarrutustehoa", oikeudenkäynnissä todettiin.

Vuoden 2013 lokakuussa Suzukilla oli takaisinkutsu juuri tästä syystä. Takaisinkutsu koski myös onnettomuudessa ollutta mallia. Motoristin asianajajat väittivät, että takaisinkutsu oli myöhässä, ja että Suzuki oli jo tietoinen ongelmasta ennen kolaria.

Suzukin asianajaja puolestaan kertoi, että takaisinkutsu oli aikanaan vapaaehtoinen, ja totesi, ettei yritystä ole aiemmin sakotettu jarruongelmien vuoksi. Hän totesi Suzukin seisovan tuotteidensa takana ja aikovan valittaa päätöksestä.

Asiasta kertoi Orange County Register