Straightlinersin vuosittain syksyllä järjestämä nopeuskisaviikonloppu kerää moottoripyöriä ja erikoisempiakin ajoneuvoja sekä Englannista että muualta Euroopasta tekemään uusia ja rikkomaan vanhoja ennätyksiä. Tapahtuma on saman tyyppinen kuin Bonnevillen suola-aavikolla ajettavat vauhtiviikot, mutta kuten tiedotteessa kerrotaan, kustannukset ovat myös alhaisemmat, ja paikka on eurooppalaisten kannalta helpommin saavutettavissa.

Tapahtumassa saavutettiin useita maailmanennätyksiä, mutta todetaan tässä erikoisimmat.

Nopeimman WC-istuimen titteli meni Rutlannista olevalle 18-vuotiaiden opiskelijoiden muodostamalle tiimille. Joukkueen itsensä suunnittelema ja rakentama HA WC MK1 -vessa ylsi kilometrin reitillä edestakaisessa ajossa peräti 113,5 kilometrin tuntinopeuteen.

Maailman nopein WC-istuin. Kuva Tom Ellis.

Maailman nopein WC-istuin. Kuva Tom Ellis.

Suihkumoottoristen ostoskärryjen sarjassa taas Matt McKeown ja hänen markettien kauhunsa pääsivät samalla edestakaisella ajomatkalla 146,1 kilometrin tuntivauhtiin.

Nopeimman liiterin tittelin saavutti puolestaan Kevin Nicks edellisvuodesta parannellulla ajoliiterillään. Hän ylsi sillä 161,97 kilometrin nopeuteen.

Kaikki ennätysajat kellotettiin virallisesti UK Timing Associationin toimesta ja niille voidaan hakea virallista statusta FIM:iltä tai Guinnessin ennätysten kirjalta. Tapahtuma noudettaa avoimuutta ja sen säännöistä vastaa Auto-Cycle Union (ACU), joten kilpailijoilla pitää olla ACU:n lisenssi.

Oheisen linkin takaa täältä voit käydä vilkaisemassa Euronewsin videon nopeimman WC:n, liiterin ja ostoskärryn huikeista ennätysyrityksistä.

Maailman nopein liiteri. Videokaappaus.

Maailman nopein liiteri. Videokaappaus.