21-vuotias Ana Carrasco voitti tittelinsä World Supersport 300 -luokassa. Mestaruus selvisi dramaattisimmalla mahdollisella tavalla: kauden viimeisen kilpailun viimeisellä kierroksella Magny-Coursin radalla Ranskassa.

Mika Perez olisi tarvinnut voiton kisasta saadakseen mestaruuden itselleen. Carrasco ajoi 13:ksi startattuaan lähtöruudukon 25 paikalta. Perez johti kilpailua viimeisellä kierroksella, mutta hänet ohitti viimeisessä kaarteessa Daniel Valle, joka näin sai ensimmäisen Superport 300 -kisavoittonsa.

Kisan jälkeen Carrasco omisti voittonsa Luis Salomille. Hän oli espanjalainen ratamoottoripyörälijä, joka menetti henkensä Moto2-luokan harjoituksissa 2016 ja oli Carrascon tallipäällikön David Salomin serkku.

Ana Carrasco.

– Tämä on uskomatonta. Olemme työskennelleet niin kovasti ollaksemme tässä, Carrasco totesi.

– Haluan omistaa tämän tittelin Luis Salomille, koska olimme hyviä ystäviä, ja sinä päivänä, kun menetimme hänet, lupasin itselleni omistaa ensimmäisen mestaruuteni hänelle.

Carrasco voitti kisat Imolassa ja Donington Parkissa matkallaan historialliseen mestaruuteen.

Nita Korhonen, joka on naisasiain johtaja mp-komissiossa, ylisti Carrascon saavutusta virstanpylvääksi urheilulajissa.

– Tänään Ana on tehnyt historiallisen teon, jolla ei ole vaikutusta pelkästään hänelle itselleen, vaan myös koko moottoripyöräilyn näyttämölle, Korhonen totesi. – Ana on osoittanut meille, että näin korkealla tasolla voittamisella ei ole mitään tekemistä sukupuolen vaan lahjakkuuden kanssa.

Viime vuonna Carrascosta, joka on ajanut moottoripyörillä kolmivuotiaasta, tuli ensimmäinen nainen, joka voitti MM-tason kisan. 16 vuoden ikäisenä hänestä tuli ensimmäinen nainen yli vuosikymmeneen, joka onnistui ottamaan pisteen MM-kisassa. Tämä tapahtui Sepangissa 2013.