Juhannuksen paluuliikenne painottuu sunnuntaille 22.6. Liikenne on vilkkaimmillaan todennäköisesti klo 18–22. Paluuliikennemäärät eivät kuitenkaan ole suurempia kuin normaalina kesäviikonloppuna.

Meno- ja paluuliikenteessä poliisi valvoo erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä.

Pidä etäisyydet, vältä ohituksia

Ruuhkaliikenteessä ajettaessa on tärkeää pitää etäisyydet riittävinä ja välttää turhia ohituksia. Kannattaa harkita myös vaihtoehtoisten ajoreittien käyttämistä pahimman ruuhkan aikana.

Alkoholi synkentää tilastoja

Rattijuopumustilastojen ja -onnettomuuksien valossa kesä on synkkää aikaa. Viime vuoden kesä-heinäkuussa peräti 21 henkilöä menetti henkensä rattijuopon aiheuttamissa liikenneonnettomuuksissa. Kaksi kolmannesta rattijuoppojen aiheuttamista kuolonkolareista tapahtuu valtateitä alempiluokkaisilla teillä. Erityisesti nuorten kuljettajien osuus korostuu kesän alkoholionnettomuuksissa.

Juhannusviikonloppuisin  rattijuoppoja on yleensä jäänyt kiinni selvästi enemmän kuin muina viikonloppuina. Myös tänä juhannuksena poliisi keskittää voimiaan rattijuopumusvalvontaan etenkin juhlapaikkojen läheisyydessä.

Poliisi valvoo liikennettä myös vesillä. Vesiliikenteen valvonnassa keskitytään etenkin ruorijuopumuksen, pelastusliivien käytön sekä veneen varusteiden valvontaan.

Alkoholi ja vesiliikenne eivät sovi yhteen. Seuraukset voivat olla ikäviä. Vakavaa asiaa vähemmän vakavasti käsittelee Poliisiradion Vesiliikennesää. Video on 100 % luomupropagandaa:

 

Motouutisten toimitus toivoo myös malttia Juhannuksen liikenteeseen moottoripyöräilijöiltäkin. Pidetään korkki kiinni ja kaasukäsi maltillisena sekä säilytetään ajoetäisyydet. Ja muistetaan varoa autoilijoita joka käänteessä.