Quinin kypäröissä on sekä onnettomuuden / törmäyksen ilmaisin, ja siinä on myös SOS-majakka. Ominaisuudet on rakennettu motoristin tarpeet huomioon ottaen.

Vielä viime keväänä Plymouthissa Minnesotassa toimiva Quin Helmets haki joukkorahoitusta kypäränsä valmistuksen aloittamiseen joukkorahoituksen kautta. Rahoituskierros onnistui, ja nyt kypärät ovat jo toimituksessa.

Quinin elektroniikka on piilotettu kypärän sisälle huomaamattomasti.

Quinilla on tarjota kolme eri kypärämallia sekä älypuhelimissa (tuki iOS:lle ja Androidille) toimiva sovellus. Sovellus myös tukee puheohjausta molemmissa ympäristöissä, joten esimerkiksi Applen puhelinten Siri toimii normaalisti.

Quinin kypäröissä on Bluetooth 4.0 -yhteys ja puheohjauksen avulla voit ohjata musiikinkuuntelua, navigointia sekä puheluita. Tärkein uutuus on sisäänrakennettu onnettomuus- tai kolari-ilmaisin, joka lähettää avunpyynnön onnettomuuden sattuessa.

Quin McQ

Quin McQ

Kun kypärän sisällä olevat sensorit noteeraavat yli 100 G:n iskun, ohjelmisto tulkitsee sen onnettomuudeksi ja lähettää automaattisesti SOS-signaalin ja GPS-sijainnin etukäteen määritellyille hätätilanteen vastaanottajille tai ensihoitajille. Kuljettaja voi lähettää avunpyyntösignaalin myös manuaalisesti milloin tahansa tarpeen ilmetessä.

Quin Spitfire.

Quin Spitfire.

Järjestelmä toimii yhteistyössä Quin-älypuhelinsovelluksen kanssa, jota valmistaja lupaa päivitettävän jatkuvasti tuomalla siihen lisäominaisuuksia kuten ajoanalytiikkaa ja motoristispesifiä liikenneinformaatiota.

Quinilla on kolme eri kypärämallia valmiina massatuotantoon: McQ avokypärä, Spitfire umpikypärä sekä hiilikuituinen Ghost umpikypärä. Viimemainitun pitäisi olla kevein markkinoilla oleva älykypärä. Se painaa valmistajan ilmoituksen mukaan 1270 grammaa.

Quin Ghost Carbon.

Quin Ghost Carbon.

McQ:n hinta on Quinin sivustolla 300 dollaria, Spitfiren 360 dollaria ja Ghostin 580 dollaria. Vastaavat eurohinnat ovat 264, 316 ja 510 euroa.

McQ:n ja Spitfiren kuoret on valmistettu lämpökäsitellystä muovista ja ne ovat DOT- ja ECE-hyväksytyt. Ghostilla on ECE-hyväksyntä.

Quinin sivustolle pääset tästä.

Aiheesta aiemmin sivuillamme: Quin: uusi älykypärä hälyttää onnettomuuden sattuessa

Quin McQ.

Quin McQ.