Moottoripyörien autovero on säilynyt koskemattomana sitten vuoden 2009. Autojen verotusta on puolestaan pienennetty useaan otteeseen vähäpäästöisiä autoja suosivaksi. Moottoripyörien päästötaso on n. 30 % alempi kuin henkilöautoilla.

Ilmastopolitiikassa puhaltavat radikaalit tuulet, todetaan SMOTOn kyselyn viestissä. Liikenne- ja viestintäministeriö on asettanut tavoitteeksi, että Suomen tieliikenne olisi hiiletöntä, CO2-päästöjen suhteen neutraalia, vuonna 2045.

Ministeriön asettama liikenteen ilmastopolitiikan työryhmä on julkaissut väliraportin, jossa on analysoitu eri skenaarioita tavoitteeseen pääsemiseksi. Keinoja ovat mm. biopolttoaineet, sähköajoneuvot, erilaiset palvelumallit, joukkoliikenteen käyttö ja energiatehokkuuden parantaminen.

Vaikka moottoripyöräilyn ajosuorite on pieni muuhun liikenteeseen verrattuna, on selvää, että tavoitteet vaikuttavat tulevaisuudessa myös moottoripyöriin ja moottoripyöräilyyn.

Vastaa SMOTOn kyselyyn ja kerro mihin miten haluat moottoripyöräilyn edunvalvontaa kehitettävän. Mihin moottoripyöräily muuttuu päästötavoitteiden kiristyessä? Minkälaisilla moottoripyörillä ajetaan vuonna 2045? Kyselyssä kartoitetaan moottoripyöräilyn nykytilaa, tulevaisuutta ja motoristien näkemyksiä. Voit vastata kyselyyn ja kertoa mielipiteesi asiasta täällä.

SMOTO:n asiasta julkaiseman tekstin voit lukea täällä.

Edit 28.11. klo 16.17: korjattu SMOTOn tutkimukseen vievä linkki.