Momodesignin Aero kypärän voi ostaa joko ilman tai Tornado-tuuletinjärjestelmän kanssa. Milanon mp-messuilla esitelty kypärä tulee myyntiin ensi vuoden maaliskuussa.

Tornadoon kuuluu sisäänrakennettu tuuletin, joka vetää viileää ilmaa edessä sijaitsevan tuuletusaukon kautta ja puhaltaa kuuman ilman ulos kahdesta kypärän takana sijaitsevasta venttiilistä.

Kun ajonopeus on korkeampi ja ajoviiman antama viilennys riittää, puhallin pysyy poissa päältä. Tornadon sisäänrakennettu gps-yksikkö huomaa, milloin nopeus laskee alle 50 km/h, jonka jälkeen sisäänrakennettu lämpötilasensori kytkeytyy päälle ja sitä käytetään seuraamaan kypärän sisäilman lämpötilaa. Mikäli pää uhkaa kuumentua, puhallin kytkeytyy päälle.

Momodesign Aero.

Momodesign Aeron jäähdytysjärjestelmän ilmankierto.

Päällekytkeytymislämpötilan voi valita haluamakseen Bluetoothin kautta toimivan älypuhellinsovelluksen kautta. Appi on saatavilla sekä iOS- että Android-puhelimiin. Turvallisuussyistä sovellusta ei voi käyttää ajon aikana.

Puhaltimen maksimiteho on viisi litraa minuutissa, ja se kytkeytyy pois päältä, kun lämpötila kypärän sisällä palaa siedettäväksi tai nopeus nousee tarpeeksi. Turboteholla laite vaihtaa ilmaa kuusi litraa minuutissa.

Momodesign Aero.

Momodesign Aero. Tornadon appista voi säätää puhaltimen päällekytkeytymislämpötilaa, valita Turbo-tehon, mikä pienentää akunkestoa tai Eco-moodin, mikä optimoi akunkeston. Lisäksi sen avulla voi seurata kypärän sisälämpötilaa ajon aikana.

Laitteen äänitaso on 16 desibeliä täydellä teholla. Se voidaan kytkeä myös olemaan päällä jatkuvasti, jos sää on erityisen kuuma.

Tornadon akku ladataan USB-liitännän kautta ja puolentoista tunnin latauksella se riittää kahdeksan tunnin kaupunkikäytöön.

Aero-kypärä tulee myyntiin neljänä eri värinä, ja sen hinta on 368 euroa Tornado-tuuletinjärjestelmä mukaan lukien. Momodesignin sivulle pääset tästä.

Momodesign Aero.

Momodesign Aeron muotoilu on poikkeuksellisen hieno. Visiirin kiinnitys- ja avausmekanismi on mielenkiintoinen.