Exegal on uusi lisä Rukan Armaprotection sarjaan. Siinä erittäin hyvin kulutusta ja hankausta kestävä sekä sataprosenttisesti vedenpitävä Gore Tex Pro 3 -kerroslaminaatti on yhdistetty hankausta kestäviin olka- ja kyynärpäiden Armacor-vahvikkeisiin.

Kelin viiletessä alle voi pukea irrotettavan Outlast-lämpövuoren, jolloin ajomukavuus on huipussaan jopa kylmässä tai märässä säässä. Lämpimämmillä ajokeleillä puvun kahdeksan vetoketjullista tuuletusaukkoa takaavat viilennyksen. 

Exegal-puku sopii erinomaisesti sekä matka- että seikkailuajokäyttöön edeltäjänsä Energaterin tapaan.

Hihojen, lantion ja vyötärön säädettävyys varmistavat puvun täydellisen istuvuuden. Takin pehmeä neopreenikaulus lisää käyttömukavuutta entisestään. Lompakko, matkapuhelin, avaimet ja muut välttämättömät matkatavarat mahtuvat hyvin sekä kahteen tilavaan vedenpitävään taskuun takin helmassa tai sisäpuolella että selässä olevan isoon taskuun.

Housuissa on myös vetoketjulliset tuuletusaukot sekä vedenpitävät reisitaskut. Nahkavahvikkeet säärissä takaavat suojan kuumilta pakoputkilta. Kauluksen sisällä niskassa on integroitu joustava Gore-Tex kaulus, joka voidaan piilottaa omaan taskuunsa. 

Puvussa on iskuja jakavat suojat. Rukan D3O Air XTR tason 2 suojat (EN 1621-1:2012) olkapäillä ja kyynärpäissä sekä lantiolla ja polvissa / säärissä varmistavat maksimaalisen suojaavuuden. Takissa on lisäksi All Back suoja (EN 1621-2:2014) sekä kaksiosainen D30 CP1 rintasuoja (EN1621-3:2016).

Exegal takki on saatavilla helmikuusta alkaen ko’oissa 46-66 mustana mustilla, hopeisilla tai keltaisilla heijastimilla. Housuja on saatavilla mustana normaalimitoituksella ko’oissa 46-66, pitkällä lahkeella 48-58 ja lyhyellä lahkeella 48-62.

Takin hinta on EUR 1199 ja housun EUR 849.

Edit 10.12. klo 12.31: lisätty hinnat ja käyttötarkoitus sekä korjattu tiedotteessa ollut virhe selkäsuojan CE-luokituksessa.