Lightning Motors tiedotti torstaina ensimmäisestä laajennusvaiheestaan uudessa päämajassaan ja tuotantolaitoksessaan San Jose'ssa Kaliforniassa.

Uusissa tuotantotiloissa San Jose'ssa on viisi kertaa enemmän neliömetrejä verrattuna aikaisempiin San Carlosin tiloihin. Isompi rakennus mahdollistaa sen, että Lightning voi laajentaa LS-218 superbiken tuotantoa sekä rakentaa oman design studion seuraavien mallien suunnittelemista varten. Käytössä on myös lisää tutkimus- ja tuotekehitys- sekä toimistotilaa.

Lightning muistuttaa, että sen valmistama täyssähköinen LS-218 on huippua joka tasolla. Kyse on todellisesta superpyörästä: teho yli 150 kW / 200 hv (takapyörästä mitattuna), vääntö 228 Newtonmetriä, paino akkujen kanssa 225 kg, ajomatka keskimäärin 160 km (huom: valtatienopeuksilla) ja mikä parasta: latausaika pikalaturilla 30 minuuttia, level 2 -laturilla 120 minuuttia.

Lightningin kokoonpanolinjastolta.

Lightningin kokoonpanolinjastolta.

Pyörän huippunopeus on huikeat 351 km/h, ja se on varustettu ensiluokkaisin komponentein. Jarrut ovat Brembon, alusta Öhlinsin, vanteet takoalumiinia jne.

Pyörällä on tehty jo useita nopeusennätyksiä Bonnevillessä ja voitettu Pike's Peakin kansainvälisen mäkikisan yleiskilpailu yli 20 sekunnin erolla toiseksi tulleeseen.

Merkin tavoitteena on kasvattaa suorituskykyä entisestään ja samalla rakentaa sähköisiä moottoripyöriä, jotka ovat ylivertaisia teholtaan, suorituskyvyltään ja hinnaltaan bensiinivaihtoehtoihin verrattuna.

Uusia eri luokkiin sijoittuvia Lightning-moottoripyöriä julkistetaan lähikuukausina, mikäli tehtaan tiedotteeseen on uskomista.

Lisää aiheesta valmistajan sivuilla täällä.

Aiheesta aiemmin: Lightning - maailman nopein sähkö-mp tositoimissa

Lightning Motorcyclesin uudet toimitilat.

Lightning Motorcyclesin uudet toimitilat.