"Nyt on tosi kysymyksessä, kauden aloitusta uhkaa peruutus! Tohmajärvi pyytää ihan tosissaan apuja reitin putsausajoon. Viikonloppuna ajettiin kaikki pätkät ja siirtymät seitsemän pyörän voimin. Jäljet saatiin auki, mutta lunta tuli niin paljon kerralla, että välillä ura on sikin sokin. MK 1 vaatii kaikkein eniten lisäajoa. Kaiken lisäksi tulevalle viikolle on lunta luvassa 10 cm lisää. Tämä kutsu ja avunpyyntö on avoin ihan kaikille. Emme kysy kuka olet, ja mistä tulet, kunhan tulet pyörän kanssa ja ajat. Tarjoamme makkaraa ja pannukahvia auttajille", postasi reittimestari Harri Pippuri Facebookissa.

Kysyimme puhelimessa tarkemmin, mistä oikein on kysymys.

– Reitit olivat jo hyvässä kondiksessa, mutta alkuviikosta satoi uutta lunta reilut 25 cm. Saimme nyt viikonloppuna apuja, Parikkala-Lappeenranta-akselilta asti, että saatiin reitit auki, mutta lunta on tullut niin paljon, että viisi ajokertaa ei vielä riitä kilpailureittien kunnostukseen. Pyysimme liitosta lupaa, että kilpailuun osallistuvat kuskit olisivat päässeet auttamaan. Kysymyksessä on nimenomaan reittien aukaiseminen, ei harjoittelu, mutta liitto pysyi jyrkkänä ja vetosi 15 vuorokauden sääntöön, jona aikana kilpailuun osallistuvat kuskit eivät saa kilparadoilla ajaa.

Keskiviikoksi on luvattu lisää lunta, joten paineet reittien kuntoon saamiseksi kasvavat entisestään. Tästä syystä jokainen, jolla on halua auttaa, niin tervetuloa ajamaan Tohmajärvelle. Ajettavaa riittää, sillä reittien kokonaispituus on 46 kilometriä. Suurin porukka on tulossa ensi viikonloppuna, jolloin seuran puolesta on tarjolla makkaraa ja kahvia, mutta jos on aikaa, niin viikollakin voi tulla vapaasti ajamaan.

Tarvittavat koordinaatit saa soittamalla tai varmimmin lähettämällä tekstiviestin minulle numeroon 0400-923280. Työstäni johtuen en aina välttämättä kuule puhelimen ääntä, siksi tekstiviesti on varmempi, kertoi Tohmajärven enduroseura ry:n reittimestari Harri Pippuri.

Lisätietoja itse kilpailusta Tohmajärven enduroseuran (Tens ry:n) sivuilta täältä

Apuja tarvitaan mitä pikimmiten, joten ota yhteyttä Harriin.