Kolmantena kisapäivänä ajettiin pohjoisessa DunaGranden ja Duna Argentinan alueilla lähellä San Juan de Marconaa, ennen kuin siirryttiin ylemmäs, 2000 metrin korkeuteen Cobrepampan alueelle, missä epäonni vei moottoripyöräpuolella johdossa ajaneelta Joan Barredalta toivon. Myöhemmin erittäin hieno hiekka (fesh-fesh) pani ajotaidot koetukselle ajon kolmannella osuudella, joka vaihteli nopeitten väylien ja Acarín dyynien välillä. 

Yamahan tehdaskuljettaja Xavier de Soultrait voitti kolmannen päivän paholaismaisen osuuden. Hän voitti kakkoseksi tulleen Husqvarnan Pablo Quintanillan viiksenmitalla. Voitto oli Soultraitin ensimmäinen laatuaan Dakarissa. Chileläinen Quintanilla meni kuitenkin kokonaiskisan johtoon suorituksellaan.

3. päivän etapin San Juan de Marconanasta Arequipaan 10 kärjessä.

Joan Barredalla on vaikuttava Dakarin osakilpailuvoittojen kokoelma, mutta ainoa, mitä hän sai listalleen kolmantena kisapäivänä, oli harmittava epäonni. Hän oli jo sitä ennen kärsinyt loukkaantumisista, mekaanisista ongelmista ja navigointivirheistä, mutta nyt hän törmäsi kokonaan uuteen takaiskuun 143 kilometrin kohdalla. Espanjalainen syöksyi syvälle alas viettävää rinnettä syvänteen pohjalle sillä seurauksella, ettei saanut Hondaansa pois sieltä.  Etsittyään turhaan tietä ulos, tähän asti kisaa johtanut kuljettaja joutui pyytämään helikopterin evakuoimaan hänet. Tämä oli neljäs kerta yhdeksästä Dakar-osallistumisesta, kun hän ei ole onnistunut ajamaan rallia loppuun asti.

Motouutiset seuraa Dakar-rallin tapahtumia ainoastaan moottoripyörien osalta.

Kokonaiskisan 10 kärjessä kolmannen kisapäivän jälkeen.