Päivän maratonjakson ensimmäisen osan ainekset antoivat väriä haasteille. Valkoisesta kaupungista lähdettäessä pieni dyynivyöhyke sai kuljettajat pois tolaltaan. He ymmärsivät nopeasti, että päivästä tulisi vaikea: upottavaa, hienoa fesh-fesh-hiekkaa, joka syö hermot ja koneet, ja sitä riitti kautta koko etapin.

Joissakin paikoissa, erityisesti pitkin Rio Tamboa, kohti ensimmäisen 200 kilometrin täyttymistä, ajoradoista tuli aika kivisiä. Sitten taas, kun kuljettajat ajoivat pois Pampa de la Clemesin ylätasangolta, he joutuivat jälleen taistelemaan tämän kesyttämättömän pölyn kanssa.

Loppumatka Ilon sataman ja Moqueguan välillä oli siihen verrattuna suorastaan mukavaa ajettavaa, joka tosin edellytti pujottelua kivien välistä, kerrotaan kisajärjestäjän tiedotteessa.

Jakson pituus oli kaikkiaan 351 kilometriä, ja sitä dominoi Hondan tehdastiimin Ricky Brabec, antaen todellisen oppitunnin kanssakilpailijoilleen. Mies otti toisen etappivoittonsa Dakarista ja siirtyi samalla kokonaiskilpailun johtoon. 

Neljäs Dakar Rallyn päivä sujui Ricky Brabecin johdolla. Etapin Arequipasta Tacnaan 10 kärjessä tässä.

Brabecin jälkeen jakson kärjessä oli KTM-miehiä: kakkosena Matthias Walkner ja kolmosena Toby Price. Itse asiassa Sunderland ajoi vielä seuraavana eli nelosena Kotarimiehistä maaliin, mutta sai kahden minuutin aikarangaistuksen ja tippui viitoseksi, mikä varmaan sopi neljänneksi tämän ansiosta nousseelle Yamahan Adrian van Beverenille.

Kokonaiskisassa eilisen etapin voittaja Pablo Quintanilla on Husseineen kakkosena ja Toby Price kolmantena.

Päivän yllättäjä oli TVS Shercon tehdastiimin Lorenzo Santolino, joka nousi etapilla kymmenenneksi. Samalla hän nousi kolmanneksitoista yleiskilpailussa, ja on siten menestynein ensikertalainen Dakarissa tällä kertaa - toistaiseksi.

Motouutiset seuraa Dakar-rallin tapahtumia ainoastaan moottoripyörien osalta. 

Kokonaiskilpailun tilanne 4. ajopäivän jälkeen. 10 kärjessä.