Novus on mielenkiintoinen moottoripyörä, joka omalta osaltaan osoittaa myös sitä, millaisia erilaisia mahdollisuuksia sähkömoottorin käyttö antaa muotoilulle. Pyörä on ulkoisesti paitsi tyylikäs - jos muotoilukielestä pitää - myös äärimmäisen pelkistetty ja yksinkertainen, tekisi melkein mieli sanoa, että sanojen uudessa merkityksessä.

Pyörä painaa tosiaankin vain 38,5 kilogrammaa, se on kapea ja työmatka-ajoon sopiva kaupunkipyörä. Sähköisen takapyörään sijoitetun napamoottorin huipputeho on 14 kW / 18,7 hv ja huippuvääntö 200 Nm. Näillä suoritusarvoilla sillä pitäisi sujahtaa 96 km/h huippunopeuteen todella vikkelästi.

Novus sähkömoottoripyörä

Moottorin jatkuvaksi tehoksi luvataan 6,2 kW / 8,3 hevosvoimaa. 

Ajomatka latauksella on maksimissaan 96 km ja latausaika 0-80 % on tunti.

Jokapäiväisen työmatkan kulkemiseen kyseessä olisi siis erittäin sopivan kuuloinen väline, mutta ajatusta pimentää hinta. Se on paikan päällä Saksassa 34 255 euroa.

Novus sähkömoottoripyörä

Pyörä valmistetaan käsin käytännössä enimmäkseen hiilikuidusta, mikä tietysti selittää hintaa, mutta ei tee sen hankintaa yhtään helpommaksi.

Novus sähkömoottoripyörä

Ehkä sitten, jos sitä ajattelee ajotaide-esineenä, mutta oletettavaa on, että joka auto- tai pyörätallissa Novusta ei tulla tällaisenaan näkemään, niin mielenkiintoinen tuttavuus kuin se onkin.

Novus sähkömoottoripyörä

Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että pyörän tekniikkaa ohjataan mittaristoksi asennettavan henkilökohtaisen kännykän avulla. Puhelin toimii samalla virta-avaimena.

Novus sähkömoottoripyörä

Valmistajan sivuille pääset tästä. Mikäli pyörästä ja sen suunnittelijoista kertova video ei näy alla, voit katsoa sen täällä. Asiasta kertoi ensin Designboom.