Joka tapauksessa videolta selviää hyvin rata-alueelle aiottu rakennuskanta ja toiminnot sekä radan rakenne. Muistutettakoon tässä, että alueen laajuus on noin 180 hehtaaria, ja sen GP-rata täyttää, kunhan valmistuu, FIM:n ja FIA:n korkeimmat vaatimukset.

Samalla KymiRing on ainoa GP-rata Pohjois-Euroopassa. Radan pituus 4,5 kilometriä ja korkeusero 23 metriä. Sen leveys on 12–20 metriä ja siinä on 18 kaarretta. Radan pääsuora on 1,2 km pitkä ja se on pisin GP-ratojen suora Euroopassa.

Alueelle ollaan rakentamassa kokonaisuutta, jossa yhdistyvät liikenteenturvallisuuskoulutus sekä testaus, moottoriurheilu ja ympärivuotinen toiminta. KymiRing mahdollistaa suurtapahtumien – moottoriurheilukilpailujen lisäksi myös konserttien ja festivaalien – järjestämisen vuodesta 2020 eteenpäin. Rata sijaitsee Iitin Tillollassa hyvien maantieyhteyksien varrella.

Videota voisi kommentoida sen verran, että vaikka Sibeliuksen Finlandia on kaunis hymni ja vaikuttava oikeassa paikassa oikeaan aikaan esitettynä, niin sen käyttö modernin moottoriradan esittelyn taustamusiikkina ontuu todella pahasti. Jopa silloin, kun kyseessä on näin hienosti leikattu kokonaisuus.

No, onneksi taustamusana ei sentään ole käytetty Valse Tristeä tai Tuonelan joutsenta.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.

Aiheesta aiemmin: KymiRingin rata on 80-prosenttisesti valmis – MotoGP-kisat ajetaan 2020 ja F1-selvitystyö on virallisesti aloitettu.