Mikäli JetPack Aviationin nimi kuulostaa tutulta, niin se johtuu siitä, että yritys on ainoa suihkumoottorein varustettujen lentoreppujen valmistaja maailmassa. Yritys nousi otsikoihin, kun se vuonna  2015 toi parrasvaloihin siivettömän JB-9 lentorepun. Viime vuodet yritys on hionut tuotettaan ja valmistellut sitä kaupallista tuotantoa varten.

Samaan aikaan se on myös tehnyt töitä toisen konseptin, suihkumoottorein varustetun lentävän moottoripyörän kanssa.

Speeder julkistettiin Youtubessa tiistaina, ja kyseessä on ilmiselvästi laite, joka on velkaa olemassaolostaan Star Warsille. Laite on edelleen kehitystyön alla, mutta yritys on jo ilmoittanut laitteen teknisiä tietoja ja alkanut markkinoida sitä. Kaupallinen versio lentävästä moottoripyörästä on jo ennakkotilattavissa, vaikka lentävää demokappalettakaan ei vielä ole nähty.

Ennakkovarausmaksu on 10 000 dollaria, 8780 euroa ja lopuksi pitää vielä pulittaa 333 666 euroa laitteen valmistuttua.

Yrityksen sivuston mukaan ainoastaan 20 lentävää moottoripyörää valmistetaan kuluttajien käyttöön. Loput tulevasta tuotannosta päätyvät sotilalliseen tai muuhun hallinnolliseen käyttöön.

JetPack Aviationin Speeder

JetPack Aviationin Speeder

333 666 euroa on monelle mahdottoman iso rahasumma, toisille taas mikään tuskin on liikaa, jos saa iskettyä kyntensä yhteen maailman 20:stä siviilikäyttöön tarkoitetusta lentävästä moottoripyörästä.

Speeder painaa valmistuttuaan 105 kiloa ja voimaa sille antaa neljä suihkuturbiinia, jota voivat lentää kerosiinilla, dieselillä tai Jet-A-polttoaineella. Ultrakevyt laite kykenee 96 km/h huippunopeuteen eikä sen lentämiseen tarvita lupakirjaa. Kehittyneempi versio kykenee 241 km/h huippunopeuteen, mutta vaatii lentämiseen lupakirjan. Laitteen lentoaika on 30 minuuttia ja maksimi lentokorkeus 4500 metriä.

Jetpackin tavoitteena on saada Speederin ensimmäinen proto valmiiksi 14 kuukauden sisällä. Heillä on jo olemassa lentävä 1/3-kokoinen kiiturin pienoismalli, jota testataan jatkuvasti.

Toimitukseen Speederit tulevat - siis harvoille ja valituille - vuoden 2021 mittaan. Lisätietoja valmistajan sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin: Tämä rakettireppu lentää oikeasti - katso ensilento

JetPack Aviationin Speeder

JetPack Aviationin Speeder