Cool Wingin ovat rakentaneet Hondan legendaarisesta matkamoottoripyörien kingistä eteläkalifornialaisen Steady Garagen Kevin Dunn, Duy Nguyen, Jimmy Chen ja Ray Tong.

Rakentajat halusivat muuttaa vuosimallin 2019 Wingin pyöräksi, joka edustaa heidän intohimoaan moderniin muotoiluun ja tekee samalla kunniaa Hondan vahvalle Gold Wingin perinteelle.

Haasteena oli luoda jotain, joka olisi tyylikästä, mutta ei karkaisi käytännöllisyydeltä. Intensiivisen luomis- ja luonnostentekoprosessin aikana suunnittelija Francis Clemente päätyi designiin, joka voi stimuloida sekä kustomoijia että puristeja. Ilmajousitus ja jämäkät äänenvaimentimet ovat esimerkkejä avainelementeistä joilla luotiin pyörän siluetti. Käsivalmistettu nahkasatula, paljaat metalliset yksityiskohdat ja maalipinnan yksityiskohdat tuovat Cool Wingin eloon.

Konseptin muuttaminen todellisuudeksi kesti noin puolitoista kuukautta, jona aikana Steady Garagen väki teki ympäripyöreitä päiviä yhteistyökumppaneidensa kanssa valmistaakseen ja työstääkseen erikoisosia.

Vuosimallin 2019 Honda Gold Wing alias Cool Wing.

Vuosimallin 2019 Honda Gold Wing alias Cool Wing.

Vanteiden metallilevysuojukset ovat Mooneyesin käsialaa, kun taas ilmaiskunvaimentimet ovat Platinum Air Suspensionin valmistamat. Ilma varastoidaan sivulaukussa oleviin kahteen Dirty Workin ruostumattomasta teräksestä valmistettuun säiliöön, ja ilman niihin tuottaa Viair 380c kompressori.

Maxima Imagen maalasi puolestaan pyörään 33 yksittäistä osaa ja Electrical Connection tuotti koristeosat. Cub Group toimittii Cool Wingiin koko mp-teollisuuden ensimmäisen sokeiden pisteiden varoitusjärjestelmän ja Rogelio’s Auto Upholstery istuimen.

– Tiimimme oli ekstaasissa, kun se valittiin kustomoidun Gold Wingin tekijäksi Hondalle, kertoi Steady Garagen kanssaperustaja Kevin Dunn. – Projekti oli hyvin haastava Gold Wingin uuden designin vuoksi, koska ei ollut vielä olemassa mitään osviittaa muiden rakentajien projekteista, jotka olisivat sopineet meidän tyyliimme. Toiveenamme oli rakentaa kustoimoitu Gold Wing, jota arvostaisivat kaiken ikäiset, eri taustoista tulevat ja kiinnostuneet kuljettajat. Halusimme tehdä siitä coolin näköisen käytännöllisyyden kärsimättä.

Cool Wingin ilmajousituksen ilmantuotto- ja talletusosasto sivulaukussa.

Cool Wingin ilmajousituksen ilmantuotto- ja talletusosasto sivulaukussa.