– Meillä on paljon erilaista tarjontaa, näytteilleasettajiakin on ennätysmäärä, 54, kun koskaan aiemmin ei ole tainnut olla aivan 50:ttä, Marko Holmberg pohtii. – Ja kun kaikki tarjonta enimmäkseen sivuaa moottoripyöräilyä, niin onhan siinä jo syytä kerrakseen.

– Mutta sellainen tosi mielenkiintoinen juttu meillä esimerkiksi on, kuin oma matkailuosasto matkailusta ilman matkatoimistoa eli omatoimimatkailusta. Siellä Jyväskylän Moottoriklubin (JMK) kaverit ovat kertomassa, millaista on matkustaa maailmalla yksin ilman matkakumppaneita. Ihmiset ovat pyytäneet tätä meiltä, kun ei oikein välttämättä tiedetä, miten toimia, kun matkustaa ulkomailla.

Uutta on myös se, että paikan päällä juontajan tekemät haastattelut striimataan livenä esiintymislavan valkokankaalle tykillä, samoin palkitut pyörät, mikä helpottaa messujen tapahtumien seuraamista. 

Tsekkiläisellä Jawalla on meneillään juhlavuosi, ja maahantuojan edustaja on paikalla. Hondan Tuutti tuli myös miehen ikään, eli täytti 50 vuotta, ja meillä pitäisi olla paikalla ainakin yksi aito, viimeisen päälle entisöity vuosimallin 1969 CB750.

Lisäksi paikalle tulee omalla olohuonetyyppisellä osastollaan Jarno Saarisen veli Jari kahden moottoripyörän kanssa, joista toinen on Jarnon, Holmberg iloitsee.

Yleisöäänestyksen palkintona moottoripyörä

Yamaha YBR125

Yleisöäänestykseen osallistuneiden kesken arvotaan käytetty Yamaha YBR125 -kevytmoottoripyörä.

– Messuilla järjestetään yleisöäänestys suosikkipyörästä, ja palkintona on käytetty piikkinen Jammu. Loistavaa tietysti olisi, jos joku nuori tänä kesänä korttia ajava kundi tai mimmi voittaisi pyörän, tai vanhempi, jonka lapsi himoitsee moottoripyörää, Holmberg hehkuttaa.

Voittopyörä on Yamaha YBR125 nakupyörä, joten vaikka se ei olekaan aivan viimeistä huutoa, sillä kelpaa kyllä ajella.

– Messuilla on mukana myös Stunt Freaks Team omalla faniständillään, jossa heillä on keulimissimulaattori. Siinä pääsee testaamaan omaa keulimisosaamistaan.

Tarjolla on molempina päivinä muotinäytös, jossa on nähtävissä Nurmi MP:n edustamia mp-asumerkkejä sekä Hanxin valmistamia mp-ajovaatteita. Muotinäytös toteutetaan tällä kertaa JMK:n edustajien voimin, eli estradilla asuja esittelevät oikeat motoristit, Holmberg kertoo.

Paikalla Suomen ensimmäiset Ducati Panigale V4:t

– Nurmi MP tuo messuille Sami Nurmen ja Toni Torpakon kisapyöristä ainakin toisen V4 Ducati Panigalen. Ne ovat ensimmäiset Suomessa, Holmberg hehkuttaa. – Toivottavasti jos tuovat molemmat, jättävät toisen ilman katteita, että ihmisillä olisi mahdollisuus nähdä pyörien eksoottista tekniikkaa ja rakenteita.

Näyttelypäällikkö, Jyväskylän Moottoriklubin Marko Holmberg odottaa hyviä messuja. Nähtävää ja koettavaa kävijöillä ainakin riittää.

Näyttelypäällikkö, Jyväskylän Moottoriklubin Marko Holmberg odottaa hyviä messuja. Nähtävää ja koettavaa kävijöillä ainakin riittää.

Paikalla on myös uusia moottoripyöriä.

– Nurmi MP ja Huoltokaksikko sekä Bike Forum tuovat omat pyöränsä, joten näytillä pitäisi olla ainakin Yamahoita, Hondia ja Suzukeja, Harley-Davidsoneja, KTM:iä sekä tietysti Jawoja. Lisäksi Indianin maahantuoja on paikalla omalla osastollaan ja RM Heino tuo paikalle Ducatit.

Ilmoittautumisten mukaan paikalla on piikkejä, mopoja ja normimoottoripyöriä ennätysmäärä ja vakiomäärä maailmallakin, mm. Norrtäljessä palkittuja choppereita ja rakennettuja pyörä, joten show-pyöräosaston pitäisi olla laadukas.

Ja kun lumitilanne on näin hyvä, eli sitä ei enää ole messualueen pihamaalla kuin kinoksissa, niin saamme nauttia myös trial-esityksestä, Marko Holmberg päättää.

Järjestyksessään 28. Keski-Suomen MP-näyttely järjestetään ensi viikonloppuna Jyväskylän Hipposhallissa.  Näyttely on avoinna lauantaina 6.4. klo. 9 - 17 ja sunnuntaina 7.4. klo. 10 - 16. Järjestäjänä toimii Jyväskylän Moottoriklubi ry, JMK. Lisätietoja JMK:n sivustolla täällä ja Facebook-sivustolla täällä.

JMK lahjoittaa osan lipputuloista Keski-Suomen keskussairaalan lastenosastojen Tuki ry:lle.