– Museolla on kova meno päällä, ja kesän näyttelystä tulee hieno, Lahden Moottoripyörämuseon johtaja Riku Routo vakuuttaa. – Sleepy Sleepersin levyn "The Mopott Show" julkaisusta tulee 40 vuotta. Sen juhlistamiseksi meillä on Sliippareille oma osasto, ja paikalle tulevat myös alkuperäinen levykannen kuvauksissa käytetyt Raleigh ja Crescent, joten siinä on historian siipien havinaa tarjolla.

– Lisäksi saamme muun tavaran lisäksi Sliippareitten osastolle kuulun lahtelaisen rynnäkköpoliisi Kokin virkapuvun, jonka meille toimitti hänen poikansa.

Mitä muuta museolla on kesällä tarjolla?

– KTM on ollut 50 vuotta Suomessa, ja sen kunniaksi meillä on oma osasto. Samoin legendaarinen "Tuutti" eli moottoripyörämaailmaa muuttanut Honda CB 750 täyttää tänä vuonna 50 vuotta, ja meille tulee melkoinen määrä Tuutteja, ilmeisesti kaikki vuosimallit, Routo pohtii. – Siinä asiassa teemme yhteistyötä Japsistarojen kanssa. 

– Myös Easy Rider leffa tulee miehen ikään, joten osastolle tulee suomalaisia choppereita roppakaupalla.

Sleeppareitten 'The Mopott Show'n' levykansi vuodelta 1979.

Sleeppareitten 'The Mopott Show'n' levykansi vuodelta 1979. Levynkansi oli näytillä Jyväskylässä Päivi Hernesahon kokoelmasta.

Miten museon laajennusosan rakentaminen etenee?

– Spirit of Jarno -laajennus on melko pitkällä, ulkorakenteet ovat jo valmiina, homma etenee ja valmistuu. Jarnon pienoispatsaista on myyty jo 32, joten niitä on vielä jäljellä. Kaikkiaanhan niitä valmistetaan 100 kappaletta, joista 10 kullataan. Sen jälkeen niitä ei ole missään saatavilla, joten kannattaa hankkia omansa ajoissa, Routo kehottaa.

Moottoripyörämuseon osastolla oli mukana myös Jari Saarinen, Jarnon veli. Hän tuo museolle kesäksi joukon Jarnon pyöriä ja memoraliaa, lisäksi Soili Karme tuo sinne Jarnon koko palkintokokoelman nähtäväksi.

– Sokerina pohjalla on Lahden Muotoiluinstituutin opiskelijoiden näyttötyö. Sen tuloksena museolle tulee tietonurkka, jonka tietokannasta löytyy kaikki mahdollinen Jarno-tietous maailmalta kuvineen ja videoineen, Routo päättää.