American Motorcyclist Association eli AMA on sitä mieltä, että autoilijoiden pitäisi tiedostaa se, että moottoripyöräilijät palaavat teille toukokuun mittaan ympäri koko laajan Yhdysvaltain maan.

Sen vuoksi autoilijoiden pitäisi kaksoistarkistaa sivupeilinsä ja auton sokeat pisteet ennen kaistanvaihtoa, pitää riittävää turvaetäisyyttä edelläajavaan moottoripyörään ja kiinnittää erityistä huomiota kääntyessään vasemmalle risteävällä tiellä.

– Moottoripyöräilijöiden tiedostamisen kuukausi tarjoaa samalla loistavan tilaisuuden meille kouluttaa ei-moottoripyöräilevää yleisöä niistä turvallisuusasioista, jotka vaikuttavat moottoripyöräilijöihin joka kerran, kun lähdemme matkaan, toteaa AMA:n pääjohtaja ja puheenjohtaja Rob Dingman. – Toukokuu on tyypillisesti se aika, kun motoristit suurimmassa osassa maata saavat moottoripyöränsä ulos talleistaan ja lähtevät ajamaan. Pyytämällä kiinnittämään erityistä huomiota motoristeihin keväällä, toivomme, että autoilijat pysyvät hereillä heidän olemassaolostaan koko loppuvuoden. 

AMA lanseerasi toukokuun moottoripyöräilijöiden tiedostamisen kuukaudeksi 1980-luvun alkupuolella ja monet osavaltioiden vastaavat organisaatiot, hallintoyksiköt ja AMA:n jäsenyhdistykset ovat omaksuneet saman ajatusmallin.

Suomesta puuttuu virallinen ajatus ja näkemys toukokuusta motoristien tiedostamisen tai havainnoinnin kuukautena. Mikäli esimerkiksi Liikenneturva tekee jonkin yksittäisen pistetiedotuksen aiheesta, se keskittyy enemmän moottoripyöräilijöiden neuvomiseen varusteiden ja ajotavan osalta kuin muistuttamaan autoilijoita siitä, että moottoripyörät tulevat teille muun liikenteen joukkoon - kuten joka kevät.

Toimitus toivoisikin kunnollista tiedottamista ja vuosittaista tiedotuskampanjaa asian osalta. Toukokuu voitaisiin jonkin riittävän virallisen instanssin toimesta julistaa moottoripyöräilijöiden teillepaluun ja tiedostamisen kuukaudeksi. Jo pelkkä kampanjan nimen vuosittainen toistaminen toisi asiaa hiljalleen kaikkien - myös autoilijoiden tietoisuuteen.