Suomen Motoristit (SMOTO) ry:n varapuheenjohtaja Jari Kielisen mukaan kyselyn taustalla on se, että "kaupungit levittävät keväisin kaduilleen pölynsidontaan tarkoitettua kalsiumkloridiliuosta, ja jo monena peräkkäisenä vuotena se on aiheuttanut kaatumisia ja loukkaantumisia eri puolella Suomea. Kartoitamme ongelmien laajuutta."

Hän toivookin mahdollisimman monen sellaisen henkilön vastaavat kyselyyn, joka on havainnut aineen käytöstä aiheutunutta liukkautta.

SMOTO teki vastaavan kyselyn myös viime keväänä, ja tulokset olivat lohdutonta luettavaa: paljon onnettomuuksia, aineellisia, jopa fyysisiä vahinkoja ja lisäksi viranomaisten täysin välinpitämätön suhtautuminen tapahtuneeseen virkamiehiä ja poliiseja myöden.

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä. Kyselyyn kannattaa vastata, sillä SMOTO tekee parhaansa käyttääkseen tuloksia keskusteluissa viranomaisten kanssa ja saadakseen näiden toimintaa ja ohjeistusta parannettua. Kalsiumkloridiliuos on oikein käytettynä ongelmatonta, mutta väärä seossuhde ja levitys ajoradalle tekee kaduista luistinratoja.

Aiheesta aiemmin:

Katujen pölynpoistokausi taas menossa – motoristit muistakaa varoa kalsiumkloridilla käsiteltyjä katuja – äkkiliukkausvaroitus

Tieurakoitsijan virhe Vantaalla: motoristit kaatuilivat liukkaalla asvaltilla - ongelmia myös muualla?

Mika Pellinen kaatui pölynpoistoaineella pinnoitetulla tiellä - miksi poliisi ei puutu asiaan?

Selvitys: Pölynsidonta-aineen väärä käyttö aiheuttanut lukuisia hengenvaarallisia tilanteita motoristeille