"Super Rallyn yhteydessä poliisin suorittaman valvonnan tavoitteena ei ole ollut leimata moottoripyöräharrastajia tai Harley Davidson -merkkisen moottoripyörän omistajia kenenkään silmissä rikollisiksi", kerrotaan poliisin tiedotteessa.

"Etukäteen oli tiedossa, että tapahtumaan tulee osallistumaan henkilöitä, jotka kuuluvat käräjäoikeuksien tuomioiden perusteella määriteltäviin järjestäytyneen rikollisuuden ryhmiin. Poliisin päätehtävä tapahtuman yhteydessä oli varmistaa yleinen järjestys ja turvallisuus. Toinen merkittävä poliisin tehtävä on ennalta estää ja selvittää rikoksia, minkä johdosta tapahtuman yhteydessä järjestetty tehostettu valvonta on perusteltua.

Tapahtuman yhteydessä tarkastettiin yhteensä alle 3 % alueelle saapuneista ajoneuvoista ja henkilöistä. Tarkastetuista 40 % oli henkilöitä, jotka aiheuttivat poliisille kirjaamistarpeita. Lisäksi valvonnan seurauksena tuli esille 16 moottoripyörää, joissa oli identiteettiepäselvyyksiä.

Poliisi kirjasi valvontatoiminnan seurauksena tapahtuma-alueelta ja sen läheisyydestä yhteensä 64 rikosilmoitusta. Näistä yleisimpiä olivat huumausaine- ja liikennerikokset."

Kuten yleensä aina motoristien kokoontumisissa, poliisikin joutui toteamaan, että tapahtuma sujui rauhallisesti:

"Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden näkökulmasta tapahtuma sujui rauhallisesti, alueella ilmeni yleisömäärään verraten varsin vähän järjestyshäiriötä", päättää Sisä-Suomen poliisi tiedotteensa.