”Radalla oli tosi huono pito läpi viikonlopun ja valitettavasti kärsimme siitä liian paljon. Täytyy sanoa, että tämä oli ylivoimaisesti vaikein kisaviikonloppu tänä vuonna. Iso kiitos tiimin mekaanikoille ja tekniselle ryhmälle, jotka tekivät kovasti hommia läpi viikonlopun,” tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo.

Tiimin itävaltalaiskuljettaja Thomas Gradinger ajoi kilpailussa yhdeksänneksi ja belgialainen Loris Cresson nousi sijalle 13. Espanjalaisen Isaac Viñalesin kilpailu alkoi lupaavasti, mutta harmillinen kaatuminen kilpailun alkupuolella jätti hänet sijalle 27.

Taistellen yhdeksänneksi ajanut Thomas Gradinger ei ollut tyytyväinen kilpailuun. ”Thomaksella oli hyvin vaikea viikonloppu ja kilpailusta ei nyt saatu parasta irti,” Vesa Kallio toteaa.

Thomas Gradinger:

”Kilpailuviikonloppu oli kokonaisuudessaan todella vaikea ja meillä oli haasteita jokaisessa ajossa. Kuitenkin paransimme suoritusta ajosta toiseen, se on positiivista. Emme kuitenkaan missään nimessä ole siellä missä meidän pitäisi olla. En ollut oikein luottavainen pyöräni päällä, sain huonon sijoituksen aika-ajoissa enkä pystynyt kilpailussa nostamaan sijoituksiani niin nopeasti kuin olisi pitänyt. Mutta ei jäädä tätä murehtimaan vaan katsotaan eteenpäin, opitaan virheistämme ja Doningtonissa olemme jälleen mukana kärkitaistelussa, siitä olen varma.”

Loris Cresson ajoi ehjän, hyvän kisan ja nosti itsensä upeasti sijalta 24 aina pistesijoille saakka. ”Loris pystyy aina kilpailussa tekemään hyvän nousun. Loriksen ajo on ollut liian varovaista aika-ajoissa ja tähän täytyy saada tehtyä muutos, niin top 10 sijat olisivat mahdollisia,” Vesa Kallio tuumaa.

Loris Cresson:

FIM Superbike World Championship, Round 07, 21-23 June 2019, WorldSBK, Misano, Italy. Number 84, Loris Cresson. Photo Vaclav Duska Jr.

”Viikonloppu oli haastava, mutta itse kilpailussa onnistuin nousemaan sijalta 24 aina kolmanneksitoista! Olen iloinen saavutettuani kolme MM-pistettä ja minulla oli kilpailussa upea taistelu sijoituksista toisen kuljettajan kanssa. Nyt työskennellään tiimin kanssa kovasti ja nähdään Doningtonissa!”

Isaac Viñalesin taistelu kärkiryhmässä oli viikonlopun parasta antia Kallio Racingille. Harmillisesti kuitenkin eturengas luisti alta ja edessä oli kaatuminen. ”Tämä oli sinällään huono asia, sillä Isaac oli juuri löytänyt uutta luottoa omaan tekemiseen,” Vesa Kallio harmittelee.

Isaac Viñales:

”Viikonloppu oli minulle muuten ihan positiivinen, joten olen pahoillani kaatumisesta. Nyt täytyy vain suunnata ajatukset Doningtoniin.”

FIM Superbike World Championship, Round 07, 21-23 June 2019, WorldSBK, Misano, Italy. Number 32, Isaac Vinales. Photo Vaclav Duska jr.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Iso-Britanniassa Donington Parkin radalla 5.-7. heinäkuuta 2019.

Kilpailun tulokset luettavissa täällä.  MM-pistetilanne löytyy puolestaan täältä.