Putin osallistui Night Wolves -jengin järjestämään mp-tapahtumaan Venäjän miehittämällä Krimin niemimaalla lauantaina. Esiintyminen herätti protesteja Moskovassa ja useissa Venäjän kaupungeissa. Valtiontelevisio näytti, miten Putin ajoi Ural-sivuvaunumoottoripyörällä kahden Venäjän ylläpitämän Krimin niemimaan hallituksen edustajan kanssa.

Ainakin kaksi ihmistä on tehnyt valituksen viranomaisille väittäen, että Putin on rikkonut Venäjän lakeja, kun ei ole käyttänyt ajaessaan kypärää.

Venäjän Kauko-Idässä toimiva asianajaja kehotti maanantaina Sevastopolin venäläistä liikennepoliisia sakottamaan 15 dollarin edestä rikkomuksesta.

Paikallinen lainsäätäjä Oleg Khomutinnikov lähetti samansuuntaisen valituksen Venäjän syyttäjäntoimistoon.

Viime vuonna Putin kuvattiin Krimin niemimaalla kuorma-auton ohjauspyörän takana Krimin sillan avajaisissa ilman turvavyötä. Putinin turvakaarti oli selittänyt, että silta ei ollut vielä virallisesti avattu, kun hän ylitti sen.

Asiasta kertoi Moscow Times.

Emme toimituksessa löisi kovinkaan suurta vetoa siitä, että Putin joutuisi maksamaan sakon, tai että viranomaiset sen hänelle kirjoittaisivat.