SM-sarjan viimeinen osakilpailu, FHRA Night Race Finals aloitettiin perjantaina 30.9.2019. Kilpailijoita oli ilmoittautunut kisaan hieman normaalia enemmän. Tähän vaikutti varmasti rahapalkinnot, jotka jaettiin Top Doorslammer – ja Super Twin Bike-ryhmän voittajille. Super Twin Bike-ryhmä ajettiin kerrasta poikki periaatteella ja kyseessä oli suomenmestaruuskisa.

Perjantaiaamu valkenikin sitten tyypillisemmässä suomalaisessa kesäkelissä. Ilma oli harmaa ja vettä tihutteli. Kilpailun alkua jouduttiin odottamaan useampi tunti ja kilpailu päästiin aloittamaan vasta iltapäivällä. Päivän lajitteluajot sujuivat ilman suurempia vaikeuksia. Perjantain lajittelupäivä oli yleisölle ilmainen ja paikalle saapuikin hyvä määrä yleisöä. Sääkin kirkastui iltaa kohden kisakansan onneksi. Kilpailujohto päätti jatkaa ajoaikaa kello kahdeksaan asti, kun sää oli viivästyttänyt aloittamista niin monta tuntia.

Lauantain kilpailupäivä aloitettiin aikataulun mukaan ja lajitteluja jatkettiin siitä mihin edellisenä päivänä jäätiin. Ajattamisen tahti oli hyvä ja rataa kehuttiin hyväksi. Lajittelukierroksia ajettiin yhteensä viisi. FHRA Crew ja rataryhmä ovat taas kerran painaneet pitkää päivää, jotta kisa sujuisi mutkitta.

Top Doorslammer -ryhmän EDRS Pro- finaali ja SM-finaali oli kerännyt Kauhavalle ennätysmäärän kuljettajia. Ryhmässä oli yhteensä 16 kuljettajaa. Tiimejä oli saapunut myös Ruotsista ja Norjastakin asti ottamaan osaa rahapalkinnoilla järjestettyyn kisaan. Saimme nauttia hyvästä kilvanajosta koko päivän. Saimme myös Kauhavan radalle ensimmäisen kolmosella alkavan ajan tässä ryhmässä. Lenn Lindell ajoi ryhmän nopeimman ajan, 3.917 s. loppunopeuden ollessa 312 km/h. Finaalilähdössä voiton vei kuitenkin ruotsalainen Anders Edh.

Samu Kemppainen. Kuva: Timo Muilu

Super Twin Bike -kisaan ilmoittautui kaiken kaikkiaan viisi kuskia. Viimeisenä kisaan ilmoittautui tapahtumassa lisenssiajot suorittanut Julia Wagner Norjasta. Voiton Super Twin Bike -ryhmässä tällä kertaa vei kuitenkin konkari. Samu Kemppainen ajoi kokeneesti tasaisen hyviä aikoja koko kisan. Kemppainen vei suomenmestaruuden tässä ”kerrasta poikki” -kisassa ja vei kirkkaimman pokaalin! Näimme myös Super Twin – ja Top Fuel- prätkien menoa yön hämärtyessä yönäytöksessä.

Yönäytöksen komeinta antia kaikesta huolimatta, oli Timo Lehtimäen Top Fuel -auton komeat burnikset, vaikka ensimmäisellä vedolla vaihdelaatikkoa antoikin periksi. Seuraavalla yrittämällä valitettavasti kone hajosi, mutta yleisö ymmärsi ja antoi tiimille raikuvat aplodit!

Timo Lehtimäki. Kuva: Timo Muilu

Yönäytöksessä sai vetää kaikki halukkaat kisakuskit ja tapahtumassa vedettiin myös suositun Blacklist-katuautosarjan pohjoinen vastaan etelä shootout-kisa. Näytösajot päättyivät puolen yön aikaan ja oli aika siirtyä palkintojen jakoon. Osakilpailun voittajat palkittiin juhlavissa tunnelmissa keskiyön jälkeen!

Kiihdytysajon SM-sarja on nyt saatu päätökseen ja voittajat ovat selvillä. Suuri kiitos kaikille!

Seuraavaksi vietämme kiihdytysajon SM-sarjan palkintojen jakoja Lahdessa 5.10.2019. Tiedotamme tästä lisää pian. FHRA Crew on tehnyt valtavan työn uuden radan kanssa ja järjettömän määrän tapahtumia. Kiitos kaikki meidän mahtavat kilpailijat, kaikki yhteistyökumppanit ja katsojat!

Lopulliset SM-pisteet tästä: 2019 SM and CUP points – Cars  ja täältä: 2019 SM and CUP points – Bikes

• Samu Kemppainen, Vantaa

Kiihdytysajoissa ajetaan parilähtöjä loppuun saakka, joten jäljelle jää vain voittaja (1) ja toisena tullut runnerup (2).