Haven on alueellaan uusi tuote, jonka on kehittänyt Derek Tillotson. Sille hankitaan paraikaa rahoitusta Kickstarterin kautta. Keksintö on ilmeisesti saavuttanut suosiota ja uskottavuutta, sillä se on kerännyt halutun rahoituksen jo miltei kolminkertaisena, ja kampanjaa on jäljellä vielä 38 päivää tätä kirjoitettaessa.

Tillotson oli itse makailemassa riippumatossa, kun sai oivalluksen, että matossa olisi paljon mukavampaa, jos pohja olisi tasainen, eivätkä maton seinät painaisi kellijää. Pienen piirtelyn ja useiden prototyyppien jälkeen valmistui Haven, jossa on toteutettuna kaikki matkan varrella mukaan kulkeutuneet ideat.

Haven riippumattoteltta.

Haven riippumattoteltta.Perusperiaate ja toiminnallisuus.

Niinpä Haven tarjoaa teltan lailla sateensuojaa, ja siinä on patja, joka mahdollistaa hyvät olosuhteet selällään, kyljellään tai vatsallaan nukkujalle. Sääskiverkko pitää hyttyset loitolla, ja ennen kaikkea Havenista näkee halutessaan ulos, jotta voi nauttia niistä mahtavista maisemista, joiden luo on kulkenut. Siinä mielessä se tuo mieleen puumajoite Tentsilen, siitä juttua enemmän täällä: 

Testissä Tentsile puumajoite - elämyksellinen yöpyminen ilmassa pitää suun messingillä

Haven riippumattoteltta.

Haven riippumattoteltta. Ilmapatja tekee pohjasta tasaisen.

Havenin paketti pitää sisällään telttapäällisen, itse riippumaton, sääskiverkon, kaksi yksinkertaista tankoa (sivutuet), liinat riippumaton ja narut päällisen ripustamiseen sekä räätälöidyn ilmapatjan.

Haveniin mahtuu jopa 198 cm pitkän majoittuja. Ilmapatjan koko on 52x198x7cm, eli sen verran luvassa on pituutta ja esteetöntä leveyttä.

Nerokkuutta on se, että ilmapatjassa on sisäänrakennettu ilmapumppu, jolla täyttää patjan minuutissa. 

Haven riippumattoteltta.

Haven riippumattoteltta. Majoite ja makuualusta eivät paljoa tilaa vie, ja ovat lisäksi kevyet, yhteensä vain 2,1 kg pumppuineen.

Haven kantaa kuormaa 227 kilogrammaa, ja seuraava asia, mikä retkeilijää kiinnostaa, on tietenkin paino. Riippumattoteltta painaa kaikkine varusteineen ilmapatja mukaan lukien vain 2,1 kg, mikä on vähän. Jos sääprofeetat lupaavat aurinkoa, eikä hyönteisistä ole kiusaa, pystyt pienentämään painoa jättämällä sadekatoksen (400 gr) ja hyönteisverkon (100 gr) pois matkasta. Kulkee siis tosi nätisti myös moottoripyörän matkassa.

Haven riippumattoteltta.

Haven riippumattoteltta. Tai vaikka kaksi.

Haven ripustetaan vain kahdella liinalla, joten se on helppo ja nopea pystyttää.

Seuraavaksi kiinnostavin asia taitaa olla hinta, joka Kickstarter-hankkeen kautta tilattuna on 285 dollaria, 258 euroa. Päälle tulevat ainakin lähetyskulut. Hankkeen rahoitussivulla luvataan riippumattotelttojen toimitusten alkavan joulukuussa 2019.

Haven riippumattoteltta.

Haven riippumattoteltta. Maisemien näkemisen vuoksi.

Alla oleva video kertoo hyvin Havenin edut ja ominaisuudet. Jos sen näkymisessä on ongelmia, voit katsoa sen täällä. Havenin Kickstarter-sivulle pääset tästä.