Zero DSR Black Forest Edition on aiemmin ollut saatavissa vain EU:n alueella, mutta nyt se on myynnissä maailmanlaajuisesti. Mallissa on kolme kunnollisen näköistä lukittavaa laukkua, lisävarusteille asennustilaa, kahvansuojukset jne.

Perusvarustuksessaan Black Forestin akkukapasiteetti on 14,4 kWh, ja PowerTankilla varustettuna 18 kWh. Ajomatkaa riittää kaupunkinopeuksilla ensimainitulla 253 ja jälkimmäisellä 315 km. Maantienopeuksissa (89 km/h) matkat ovat 142 ja 177 km ja yhdistetyt luvut 180 km ja 227 km.

Siitä ei ole tietoa, miten sähkömoottoripyörän kulutus kasvaa, jos sillä mennään raskaampaan maastoon: pysyvätkö kulutuslukemat kaupunkinopeuksien lukemissa, vai miten radikaalisti ne siitä nousevat.

Zero DSR Black Forest Edition 2020.

Zero DSR Black Forest Edition 2020.

 

Black Foresteissa on sisäänrakennettu 1,3 kilowatin laturi, jolla pienemmän akuston täyteen lataaminen kestää 9,8 tuntia ja isomman 12,1 tuntia. Pienempiakkuiseen saa pikalaturin, jolla latausaika kutistuu 2,5 tuntiin. Isommassa lisäakku vie pikalaturin tilan, joten siihen sitä ei ole saatavilla. Useampaa peruslaturia käyttämällä latausajan saa siinäkin kutistettua 3,3 tuntiin.

Päivärytminä tuo tarkoittaisi sitä, että ensin aamupäivällä maksimimatka, sitten ruokailu ja nähtävyyksiä tai vaikka marjojen keräilyä ja pyörä siksi aikaa lataukseen, ja sitten matkaan. Mikäli käytössä olisi vain yksi normilaturi, latauksen jättäisi mieluummin yön hoidettavaksi.

Black Forestin moottorin teho on tietenkin sama kuin DSR-mallissa muutenkin, eli 52 kW, 70 hv / 3500 rpm. Vääntö on puolestaan mojovat 157 Nm.

Pyörän hetkellinen huippunopeus on 160 km/h ja jatkuva 145 km/h.

Kaikki uudet mallit ovat jo tuotannossa. Siitä, milloin ne ovat Suomessa, ei ole vielä tätä kirjoitettaessa tietoa.

Käytännössä uusien mallien akun kapasiteetit ovat kasvaneet hieman. Siinä missä esimerkiksi DS:n perusakku on aiemmin ollut 6,5 kWh, se on nyt 7,2 kWh. Samoin 13 kWh akku on kasvanut 14,4 kilowattituntiin. 

Lisätietoja valmistajan sivuilta täältä

Zero DSR Black Forest Edition 2020.

Zero DSR Black Forest Edition 2020.