Stuntin tehnyt ja siinä loukkaantunut Olivia Jackson on nostanut oikeusjutun elokuvan ohjaajaa Paul W.S. Andersonia ja tuotantoyhtiötä vastaan onnettomuudesta, joka tapahtui vuonna 2016  "Resident Evil: The Final Chapter" -elokuvan kuvauksissa Etelä-Afrikassa.

Syytteessään Jackson kertoo, että stuntissa hänen piti ajaa kohti vastaantulevaa ajoneuvoa, johon oli kiinnitetty kamera mekaanisen käsivarren varaan. Hän toteaa myös, että kameran piti nousta ylös, pois tieltä viime sekunnissa, mutta sitä ei tapahtunut, vaan se silpoi hänen kätensä ja mursi luita.

Käsivarsi jouduttiin amputoimaan, ja nainen oli kaksi viikkoa koomassa.

Tuotantoyhtiö Impact Pictures iskee nyttemmin takaisin ja kertoo, että Jackson harjoitteli stunttia kaksi kertaa ennen lopullista ajoa, ja että hänelle annettiin tilaisuus kertoa, jos oli tyytymätön mihinkään siinä. Impact kertoo, että nainen ei silloin kommentoinut asiaa.

Impact myös lainaa eteläafrikkalaisen vakuutusyhtiön raporttia, jossa väitetään Jacksonin ajaneen moottoripyörällään nopeammin kuin harjoituksissa, ja että hän olisi voinut välttää onnettomuuden "pelkällä kaasun irti päästämisellä tai erinomaisten jarrujen käytöllä". Yhtiö väittää, että sillä on filmimateriaalia, jolla voi todistaa väitteensä.

Jackson syyttää Andersonia ja muita siitä, että heidän vakuutuspolitiikkansa ei ollut riittävä peittämään hänen vammojaan. Hän myös väittää, että stuntti oli huolimattomasti suunniteltu, ja että viime hetken muutokset – mukaanlukien lähtöajat – tekivät siitä vaarallisen.

Impact Pictures myös syyttää Jacksonia siitä, että tämä halusi oikeusjutun Los Angelesiin vain aiheuttaakseen kiinnostusta uutta elämäkertaansa kohtaan. He haluaisivat oikeusjutun Etelä-Afrikkaan.

IP:n syytöksistä kertoi TMZ

Aiheesta aiemmin: Milla Jovovichin stunttia tehnyt Olivia Jackson menetti käsivartensa – joutuu hakemaan korvaukset tuotantoyhtiöltä oikeuden kautta