Italialainen Milanossa toimiva vakuutusyhtiö Sara Assicurazioni SpA myöntää israelilaisen teknologiayritys Ride Vision Ltd:n varoitusjärjetelmää käyttäville motoristeille alennusta vakuutusmaksuista. Yhteistyö alkaa vuoden 2020 mittaan, Ride Visionin järjestelmät tuleva saataville Italiassa.

Ride Vision on israelilainen startup-yritys, joka kehittää maailman ensimmäistä törmäyksenestoteknologiaa moottoripyöriä varten. Sen teknologia antaa moottoripyörälle 360 asteen ennustavan näkökentän. Yritys on saanut järjestelmänsä toteutukseen 2,16 miljoonan euron siemenrahoituksen. Ride Visionin erikoisuus on siinä, että se toteutetaan normikomponenteilla ja se on asennettavissa mihin tahansa moottoripyörään.

Ride Visionin törmäyksenestoteknologia, CAT (Collision Aversion Technology), on yhdistelmä neuroverkkoa ja tietokonenäköä, ja se mahdollistaa täsmällisen, kohtuuhintaisen ja henkiäpelastavan ratkaisun mihin tahansa moottoripyörään, koska siinä ei ole tarvetta monimutkaisiin laitteisiin tai kalliisiin kameroihin, yritys kertoo.

CAT-järjestelmän sensorit aistivat uhat kuljettajan näköalueen ulkopuoleltakin ja osoittavat hänelle relevantit uhat, kaikki tämä sadassa millisekunnissa. Teknologia tuottaa miltei täyden 360 asteen suojan moottoripyörän kuljettajalle häiritsemättä tämän keskittymistä ajamiseen. Varoitussignaali annetaan valo- ja äänimuodossa.

Järjestelmä myös kuvaa ja tallentaa videota tapahtumista, joita voidaan myöhemmin käyttää todisteena oikeudenkäynnissä ja vakuutusyhtiön kanssa käytäviä korvausvaatimuksia varten. Toivottavasti järjestelmä Suomeen joskus saapuessaan tuo alennuksia myös täkäläisiin motoristin vakuutusmaksuihin.

Aiheesta lisää sivuillamme: Ride Vision antaa mille tahansa moottoripyörälle 360° näkökyvyn ja törmäykseneston

Jutun yhteydessä on myös Ride Visionin järjestelmän toimintaa havainnollistava video.