Red Bull KTM Ajo -tallin Tetsuta Nagashima voitti eilen sunnuntaina Qatarissa ajetun Moto2-luokan kisan. Se on hänen ensimmäinen GP-voittonsa ja sattui samalle radalle kuin hänen edesmenneen ystävänsä Shoya Tomizawan 10 vuotta sitten ajama ensimmäinen Moto2 GP-voitto.

Vuoden 2019 Qatar-voittaja Lorenzo Baldassarri (FlexBox HP 40) ajoi toiselle sijalle kamppailtuaan Enea Bastianinin (Italtrans Racing Team) kanssa, joka päätyi kolmanneksi.

Moto2-podium Qatarissa. Vasemmalta: Baldassarri, Nagashima ja Bastianini.

Luca Marini (Sky Racing Team VR46) otti lähdössä kärkipaikan ampaistuaan matkaan toiselta paikalta, paalupaikalta lähtenyt Joe Roberts (American Racing) puolestaan lipsahti lähdössä kolmanneksi.

Kisan keskiosan tähti oli Marini, joka pyrki tekemään eroa muihin, mutta Roberts roikkui perässä jonkin aikaa. Muu ryhmä taempana seikkaili erilaisen kaaoksen merkeissä.

Kierroksella kuusi Roberts ohitti Marinin ensimmäisessä kaarteessa, mutta amerikkalainen ajoi leveäksi ja ojensi kärkipaikan takaisin italialaiselle Marinille.

Kierroksella 8 kahdeksan kärkikuljettajaa mahtui vain sekunnin ja sen puolikkaan sisään: Bastianini, Baldassarri, Xavi Vierge (Petronas Sprinta Racing), Marco Bezzecchi (Sky Racing Team VR46) ja lämmitysharjoitusten nopein Nagashima ajoivat samanlaisia kierrosaikoja.

Nagashima radalla.

Sitten Marini alkoi kasvattaa etumatkaansa melkein puoleentoista sekuntiin kierroksella 9 ja 10 ja kierroksella 11 ero oli vielä 0,9 sekuntia ja suuri kysymysmerkki oli, pystyisikö kukaan vastaamaan?

Kierroksella kaksitoista ero oli kutistunut 0,6 sekuntiin ja Nagashima alkoi näyttää vakavalta uhalta ajettuaan viitospaikalla yli puoli sekuntia nopeamman kierroksen kuin Marini. Kun kahdeksan kierrosta oli jäljellä, japanilainen oli jo sijalla neljä, vain sekunnin kisaa johtavaa Marinia jäljessä. Moto2 kisa meni hienosti, kun loppukamppailu käytiin seitsemän viimeisen kierroksen aikana.

Beta Tools Speed Up'in Jorge Navarro alkoi myös nousunsa kohti kärkeä. Samoin kuten vuonna 2019, espanjalainen alkoi olla omimmillaan, kun renkaat kuluivat, ja kun vähän yli viisi kierrosta oli jäljellä, Marini teki virheen, jonka jälkeen Roberts pääsi johtoon. Sen jälkeen Bastiniani nousi kärkeen ja näytti siltä, että peli oli pelattu Marinin osalta. Kärkinelikko oli nyt Baldassarri, Bastianini, Roberts ja Nagashima. Kun jäljellä oli neljä kierrosta japanilaiskuljettaja aloitti kulkunsa kärkipaikalle. Ajon tiimin kuljettaja ohitti Robertsin ja otti lopulta kärkipaikan kolme kierrosta ennen maalia, ja alkoi välittömästi kasvattaa eroa.

Numero 45:llä oli kolmen kymmenyksen ero edukseen, kun kisan kaksi viimeistä kierrosta alkoi. Hieno ajo vei japanilaisen voittoon, eikä Nagashima tehnyt virheitä viimeisillä kierroksilla. Hän otti tunteellisen kisavoittonsa 10 vuotta sen jälkeen, kun Tomizawa, joka oli "kuin veli" hänelle, teki historiaa vuonna 2010.

Voden 2019 voittaja Baldassarri taisteli kakkoseksi, Bastianini kolmoseksi.

Hänen takanaan käytiin tiukka, mutta selkeä kisa. Baldassarri ja Bastianini taistelivat kuin viimeistä päivää kakkosapaikasta, ja ylittivät maalilinjan miltei yhtä aikaa. Neljänneksi ajoi Roberts tähän asti parhaalla GP-sijoituksellaan. Viides sija puolestaan meni Gardnerille ja Navarro oli kuudes.

Marcel Schrötter (Liqui Moly Intact GP)oli seitsemäs, Aron Canet (Aspar Team) taas kerran nopein tulokas ja kahdeksantena. Xavi Vierge ja Tom Lüthi (Liqui Moly Intact GP) täydensivät kärkikymmenikön.

Viiden kärki:

• 1 - Tetsuta Nagashima - (Red Bull KTM Ajo) - Kalex - 40'00.192
  • 2 - Lorenzo Baldassarri - (Flexbox HP 40) - Kalex - +1.347
  • 3 - Enea Bastianini - (Italtrans Racing Team) - Kalex - +1.428
  • 4 - Joe Roberts - (American Racing) - Kalex - +1.559
  • 5 - Remy Gardner - (ONEXOX TKKR SAG Team) - Kalex - +1.901

'Kuin veli minulle' - kaksi kuvaa, 10 vuotta.

Tetsuta Nagashima:

– Aivan kuin näkisin unta. Eilen aika-ajossa tein pienen virheen, eikä lähtösijani ollut täydellinen, ja alusta lähtien jouduin yrittämään kovasti. En ajatellut mitään muuta. Viime vuonna olin lähellä podiumia, mutta en päässyt sinne, joten unohdin kaiken muun. Voita tai kolaroi!

– Shoya oli kuin veli minulle. Kun aloin ajamaan kilpaa, olimme aina yhdessä ja hän opetti minulle paljon. Muista hyvin, kun hän voitti kisan täällä. Ensimmäinen voittoni on uskomaton tosiasia, kiitos Shoya, perheeni ja tiimini. Olen hyvin onnellinen.