Honda e -sähköauto sai korkeimman mahdollisen Red Dot Design -palkinnon uraauurtavasta tuotesuunnittelusta sähköautojen kategoriassa. Lisäksi se voitti toisen Red Dotinsa älytuotekategoriassa.

Kolmas Red Dot Design -tunnustus tuli Hondan uudesta CBR1000RR-R Fireblade SP:stä otsikolla "erinomainen design" ja Hondan tiedotteen mukaan korostaa valmistajan sitoutumista kompromissittomien kauniitten tuotteiden luomiseen.

Vuotuisilla Red Dot Awardeilla kunnioitetaan kansainvälisten yritysten koko tuotteen, brandin ja kommunikaatiodesignin erinomaisuutta, ja voittaneet tuotteet ovat esillä Red Dot Design -museossa historiallisessa Design Zentrumissa Nordrhein Westfalenissa Essenissä Saksassa.

Voittajat nimeää 40 kansainvälisestä asiantuntijasta koostuvat tuomaristo, joka testaa, arvioi ja keskustelee jokaisesta ehdokkaasta.

– Nämä arvokkaat tunnustukset asettavat kohdevaloon Hondan visonääriset ja lahjakkaat suunnittelijat, toteaa Honda e:n luova taiteellinen johtaja Makoto Iwaki kommentissaan. – Eräänä poikkeuksillisimmista esimerkeistä ajankohdan automuotoilusta Honda e ansaitsee täysin "Parhaista paras" -palkintonsa.

CBR1000RR-R Fireblade SP on tuorein malli, joka kantaa Fireblade-nimeä. Mallinimi esiteltiin ensi kerran vuonna 1992. Se on aina ollut kiintopiste sille, mihin litraisen supersports-pyörän pitäisi kyetä julkisilla teillä, mutta uuden 2020 mallin fokus on ratasuorituskyvyssä, joka kulkee käsi kädessä uuden radikaalin muotoilun kanssa.

Pyörässä on minimalistinen etualue, aggressiivisesti kantatut sivukatteet ja laajennetut alakatteet sekä erilaisia reikiä, rakosia ja ilmaa kanavoivia muotoja – yhdessä ne tarjoavat luokan parhaan ilmanvastuskertoimen, joka on vain 0.270.

Mallissa on aerodynaamiset siivekkeet, kuten Hondan MotoGP-pyörässäkin, jotka lisäävät voimakkaasti downforcea ja stabiiliutta suurissa nopeuksissa. Pyörässä on myös tehokkain siviilikäyttöön suunnattu moottori, mitä Honda on koskaan valmistanut.