Kaikkien motoristien yhteinen nettilehti

Resident Evilin kuvauksissa mp-stuntissa käsivartensa menettänyt sijaisnäyttelijä voitti oikeudessa tuotantoyhtiön

Uutiset

Stunt-kuljettaja Olivia Jackson törmäsi Resident Evil: Final Chapter -elokuvan stuntajoa suorittaessaan kameraan, joka ei noussutkaan suunnitellusti ylös hänen edestään. Onnettomuuden myötä Jacksonin toinen käsivarsi jouduttiin amputoimaan ja lisäksi hänelle jäi pysyvä hermovamma. Tuotantoyhtiö yritti luikerrella vastuusta syyttäen Jacksonia huolimattomuudesta, mutta oikeus asettui Jacksonin puolelle.    

Stunt-näyttelijätär Olivia Jackson on voittanut oikeusjutun, joka koski hänen loukkaantumistaan Resident Evil: The Final Chapter -elokuvaa kuvattaessa. Onnettomuus aiheutti hänelle vakavia, elämisen perusteisiin vaikuttavia vammoja, ja Jackson haastoikin elokuvan tuottajat oikeuteen.

Kolarin sattuessa Jackson toimi Milla Jovovichin stunt-sijaisena, ja ajoi moottoripyörällä kovaa vauhtia, kun hän törmäsi kameraan, joka oli tulossa vastakkaiseen suuntaan. Onnettomuus aiheutti selkärangan kieroutumisen, hänen vartalonsa vasemman yläneljänneksen halvautumisen niska mukaan lukien, olkapään paikaltaan menon, useita iskemiä, puhjenneen keuhkon sekä kylkiluumurtumia. Kun Jackson heräsi koomasta, hänen käsivartensa oli amputoitu kyynärpään yläpuolelta ja hän kärsii edelleen tapahtuman aiheuttamista hermovaurioista ja arvista kasvoissaan.

– Kaipaan entisiä kasvojani. Kaipaan entistä kehoani. Kaipaan entistä elämääni. Nyt minulla ainakin on oikeuden päätös, joka todistaa, että stuntti oli huonosti suunniteltu, ja että se ei ollut minun syyni, Jackson totesi.

Etelä-Afrikkalainen oikeusistuin tuomitsi, että stuntti oli "huolimattomasti suunniteltu ja toteutettu" tuotantoyhtiön toimesta, ja kumosi näin tuotantoyhtiön väitteen, että Jacksonin taidot olisivat vaikuttaneet onnettomuuteen.

– Tämä tuomio on merkittävä tunnustus sille, että stunt-kuljettajat eivät ole itsestään luonnostaan vastuussa, tai vain halukkaita, mutta kertakäyttötavaraa, jotka voi heittää pois, kun jotain menee pieleen. Kuten kaikille muillekin työntekijöille, vastuuhenkilöt ovat velvollisia huolehtimaan siitä, että heille taataan turvallisin mahdollinen tapa suorittaa stuntti, totesivat Jacksonin lakimiehet.

Resident Evil: The Final Chapterin kuvauksissa sattui toinenkin onnettomuus, joka maksoi miehistön jäsenen, Ricardo Corneliuksen hengen, kun Hummer-maasturi putosi alustaltaan. Toinen miehistön jäsen loukkaantui muovilohkareen vuoksi, joka repi häneltä jänteen. Hän vietti kuusi viikkoa kainalosauvoja käyttäen, eikä koskaan enää palannut töihin.

Erillisessä Hollywood Reporterin haastattelussa nimettömänä pysynyt alalla 30 vuotta toiminut stunttaaja kertoi, että Resident Evil -elokuvat ovat olleet epätavallisen vaarallinen ympäristö, jossa on "ollut äärimmäisen suuri loukkaantumisten määrä".

Asiasta kertoi Videogamer.

Aiheesta aiemmin:

Milla Jovovichin stunttia tehnyt Olivia Jackson menetti käsivartensa – joutuu hakemaan korvaukset tuotantoyhtiöltä oikeuden kautta

Stunt-kuljettajan ammatin vaarapuoli: Resident Evilin kuvauksissa loukkaantunut Olivia Jackson menettää käsivartensa

Tuoreimmat uutiset Näytä lisää +