Bilstein on vuosikymmenien ajan valmistanut jousitus- ja vaimenninelementtejä moottoripyöriin, mutta nyt se terästää otettaan. Yritys on kehittänyt uutta moottoripyöriin suunnattua vaimenninmallistoaan jo viisi vuotta, ja aikoo avata pelin superbike-markkinoilla. Se on testannut tuotteidensa toimintaa sekä japanilaisilla että että eurooppalaisilla pyörillä ja esittelee BMW S1000RR:ään tarkoitettua tuotesarjaa.

Bilstein liittyy kovaan huippuvaimentajien valmistajien joukkoon, sillä tästedes sen tuotteita verrataan Öhlinsin, Showan, White Powerin ja K-Techin vastaaviin.

Toisaalta yritys on jo valmiiksi hyvin tunnettu. Bilsteinilla on vuosikymmenien kokemus urheiluautojen alustojen ja jousitusten osatoimittajana ja jälkiasennusosien valmistajana. 

Bilstein on myös osallistumassa British Superbike -sarjaan tänä vuonna - milloin kisakausi sitten alkaakaan - teknologiallaan. Mahdollinen kilpailuissa menestyminen on tietenkin parasta mainosta.

Markkinoille uuden alustasarjan pitäisi tulla myöhemmin tämän vuoden mittaan, kunhan lopullinen sertifiointi on kunnossa. Todennäköisimmin se on esillä Intermot-messuilla Kölnissä.

Hinnoittelusta meillä ei ole tietoa, mutta lisää tietoa Bilsteinin moottoripyörien vaimenninvalmistuksesta täällä ja iskunvaimenninkauppaan tästä.