Mansaaren hallitus ja Manx Motorcycle Club tiedottivat maanantaiaamuna loppujenkin isojen kisojen perumisesta tältä vuodelta. Classic TT ja Manx Grand Prix piti järjestettämän 22.8 - 4.9. välisenä aikana.

Päätös perua molemmat tapahtumat syntyi keskusteluista hallituksen yritysosaston ja kisajärjestäjän, Manx Motor Cycle Clubin välillä ja pohjautuu koronaviruksen aiheuttamiin rajavalvontaan että matkustamisen rajoituksiin.

– Tämä varsin ilmeisesti on päätös, jota emme halunneet tehdä, mutta valitettavasti, kun kaikki osatekijät ja neuvot otetaan huomioon, tunsimme, että on tärkeää päättää asiasta varhain ja siten selventää ja antaa varmuutta kisaviranomaisille, faneille ja sponsoreille ja samoin itse kilpailijoillekin. Vaikka emme voikaan tässä vaiheessa vielä varmasti sanoa, mikä saaren tai globaali tilanne on neljän kuukauden kuluttua, asiassa on riittävästi epävarmuustekijöitä ja siksi varhaisen päätöksen tekeminen on ainoa vastuullinen toimi, johon voimme päätyä, elinkeinoministeri Laurence Skelly totesi.

– Haluamme myös vakuuttaa saaren asukkaille, että heidän terveytensä ja hyvinvointinsa on tärkein prioriteettmme ja fokuksemme meneillään olevassa tilanteessa, ja senkään vuoksi ei ole oikein asettaa lisää potentiaalisia vaatimuksia kovasti työskenteleville sairaaloillemme ja lääketieteelliselle henkilökunnalle järjestämällä tapahtumia tänä vuonna.

Aiheesta aiemmin:

Mansaaren TT-ajot peruttu tältä vuodelta